"Τα συστατικά ήταν… διοίκηση, κόσμος και παίκτες"

Η Αλκή ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι με την Πάφο και πλέον στο +9 είναι αγκαλιά με τον τίτλο ενώ κάνει ήδη σχέδια για τα μεγάλα σαλόνια.

Ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών της “Αθάνατης”, Σάββας Δαμιανού μίλησε στην ιστοσελίδα μας kerkida.net

Για το ματς με την Πάφο…

“Ήταν δύσκολο παιχνίδι όμως έτσι το περιμέναμε. Η Πάφος είναι μια καλή ομάδα όπως είμαστε και εμείς. Μπήκαμε στο παιχνίδι καλύτερα μέχρι την ώρα που προηγηθήκαμε, κάτι που καταφέραμε σχετικά νωρίς. Στη συνέχεια η απόδοση μας έπεσε, η Πάφος ήταν καλύτερη και ισοφάρισε ενώ μπορούσε και να προηγηθεί. Στο δεύτερο μέρος , μπήκαμε ξανά μπροστά και με βάση την απόδοση, νομίζω πως το τέλος κρίνεται δίκαιη η νίκη μας”.

Για τον κόσμο…

“Η έδρα έπαιξε σημαντικό ρόλο, αφού ο κόσμος μας γέμισε το γήπεδο και ήταν συγκλονιστικός. Τις στιγμές που τους χρειαστήκαν οι ποδοσφαιριστές μας ήταν δίπλα τους και μας βοήθησαν να πάρουμε κεφάλι στο σκορ. Ο κόσμος της Αλκής έδειξε ωριμότητα και στήριξε από την αρχή της νέας προσπάθειας της διοίκησης. Ελπίζω να συνεχίσουν και στο δύσκολο αγώνα μας τη νέα σεζόν”.

Για την… συνταγή της επιτυχίας…

“Τα συστατικά της συνταγής ήταν η εξαιρετική δουλειά από όλους, τη διοίκηση, τον κόσμο και τους ποδοσφαιριστές. Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι ο σωστός προγραμματισμός αφού αποδίδει καρπούς σε ότι κι αν ασχολείσαι επαγγελματικά. Εμείς φροντίσαμε για αυτό από νωρίς με την σωστή στελέχωση των παικτών, του προπονητικού τιμ και όλα τα κομμάτια που αφορούν την ποδοσφαιρική ομάδα. Οι ομάδες κτίζονται το καλοκαίρι, για αυτό και είχαμε ουσιαστικά μόνο μία χειμερινή προσθήκη”.

Για τη νέα σεζόν…

“Με αυτή τη φιλοσοφία θα συνεχίσουμε και για τη νέα σεζόν. Θέλουμε να βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά στον προγραμματισμό, με στόχο να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα που να κερδίζει οποιοδήποτε αντίπαλο. Χρειάζεται υπομονή και πολύ δουλειά αφού ακολουθούν δύσκολες μέρες όσο αφορά την επιλογή των παικτών που θα μας ενισχύσουν. Είναι μια δύσκολη, χρονοβόρα και επίπονη διαδικασία, και ξεκινάμε από τώρα, έτσι ώστε να υπάρχει χρόνος”.

Για τις μεταγραφές ενόψει πρώτης Κατηγορίας…

“Δεν θα γίνουν μεγάλες αλλαγές. Έχουμε τους παίκτες που μπορούν να ανταποκριθούν και θα μπολιάσουμε την ομάδα με 5-6 ποδοσφαιριστές που θα μας ανεβάσουν επίπεδο”.

Για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα και το ντέρμπι με την Ένωση…

“Θα εξακολουθήσουμε να βλέπουμε τα ματς με την ίδια σοβαρότητα και θα επιδιώκουμε να παίζουμε πάντοτε για τους τρεις βαθμούς. Η Ένωση είναι μια ομάδα που δείχνει να είναι οριακά εκτός στόχων και θα προσπαθήσει να επανέλθει περιμένοντας απώλειες από τους ανταγωνιστές της. Ξέρουμε επίσης πως και με την αλλαγή προπονητή, η Ένωση θα έχει καλύτερη ψυχολογία”