"Μιλάμε για ιστορικό επίτευγμα"

Ο προπονητής της Αλκής, Σάββας Δαμιανού, μίλησε στο ραδιόφωνο του Άστρα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Αθάνατη και του στόχους της ομάδας στην Α’ Κατηγορία.

Αρχικά…

“Το καλοκαίρι τόσο ο πρόεδρος όσο κι εγώ στις δηλώσεις μας λέγαμε για μια καλή πορεία από την 5η θέση και πάνω, όμως πιστεύαμε στην ομάδα. Από την πρώτη στιγμή, έλεγα πως η Αλκή έχει τους καλύτερους ποδοσφαιριστές. Τίποτα δεν ήταν εύκολο όμως, ήταν ίσως το δυσκολότερο πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων στη Β΄Κατηγορία, λόγω του ότι υπήρχαν παραδοσιακές ομάδες της Α΄Κατηγορίας”.

Για τον τίτλο…

“Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, σίγουρα είναι μια συλλογική και μεγάλη προσπάθεια που έγινε από όλους. Ο καθένας είχε το δικό του σημαντικό μερίδιο για να επιτευχθούν ο στόχος της ανόδου και του πρωταθλήματος. Δεν ήταν όμως τόσο μεγάλη η ευκολία όσο δείχνει ο βαθμολογικός πίνακας. Κοπίασαν πάρα πολύ τα παιδιά στον αγωνιστικό χώρο. Αν αναλογιστούμε μάλιστα πως η ομάδα προερχόταν κι από την Γ΄Κατηγορία, μιλάμε πραγματικά για ένα ιστορικό επίτευγμα”

Για το αν η άνοδος των δύο άλλων ομάδων ήταν δίκαιη…

“Πιστεύω πως η Πάφος κι ο Ολυμπιακός έδειξαν περισσότερη διάρκεια και σταθερή απόδοση από τους υπόλοιπους. Εκμεταλλεύτηκαν τις στιγμές τους, αύξησαν τη διαφορά και το σημαντικότερο είναι πως δεν είχαν απώλειες με θεωρητικά εύκολους αντιπάλους. Πιστεύω πως δικαιωματικά ανεβαίνουν κατηγορία. Η Ένωση, ο Οθέλλος και η Αγία Νάπα ήταν πάρα πολύ καλές ομάδες, έκαναν μεγάλη προσπάθεια όμως στο τέλος της ημέρας ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει”.

Για τη νέα σεζόν και τις μεταγραφές για την Α΄Κατηγορία…

“Δεν μπορούμε να ξηλώνουμε κάθε χρόνο την ομάδα και να φτιάχνουμε από την αρχή. Υπάρχουν πολλά παιδιά που μπορούν να μας βοηθήσουν, να ανταποκριθούν και να ξεχωρίσουν στην Α΄Κατηγορία. Αυτό εξάλλου κάναμε και φέτος. Δεν θα ξηλώσουμε την ομάδα. Αντίθετα θα την μπολιάσουμε με λίγους αλλά ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που θα βοηθήσουν τους υφιστάμενους να ανέβουν επίπεδο".

Για τον στόχο της νέας σεζόν…

“Σημαντικό ρόλο στο να δημιουργήσουμε την κατάλληλη ομάδα για τη νέα σεζόν θα παίξει το οικονομικό. Ξέρουμε που πατάμε σε αυτό τον τομέα και πιστεύω θα ήταν ιδανικό η Αλκή να είναι ανταγωνιστική σε κάθε παιχνίδι απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο. Αυτός είναι ο στόχος μου. Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ εκφράσεις όπως: αποφυγή διαβάθμισης

Αν έχει εντοπίσει μεταγραφικούς στόχους…

“Υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές. Είναι λίγο γρήγορα ακόμα. Είναι ακριβό το παζάρι ακόμη αφού τα περισσότερα σοβαρά πρωταθλήματα δεν τελειώνουν τώρα, όπως εμάς. Θα κάνουμε υπομονή. Υπάρχουν οι στόχοι και με τη σωστή αξιολόγησή τους, θα φέρουμε τους κατάλληλους για την ομάδα”.

Τέλος ευχαρίστησε τον κόσμο και τους συνεργάτες του…

"Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της ομάδας που ήταν δίπλα μας, σε αυτή την πορεία. Μας στήριξε και μας βοήθησε να τα καταφέρουμε. Επίσης ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους δικούς μου ανθρώπους, τους συνεργάτες που ήταν δίπλα μου. Ήταν εξαιρετικοί επαγγελματίες και χωρίς αυτούς δεν θα ήταν τίποτα το ίδιο”