"Για αυτό τερματίσαμε πρώτοι" (βίντεο)

Ο Yoann Tribeau ήταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες της Αλκής τη φετινή σεζόν, έχοντας καταγράψει 24 συμμετοχές, τις 23 ως βασικός και 7 γκολ.

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός μίλησε στην κάμερα της ιστοσελίδας μας kerkida.net, για το μυστικό της επιτυχίας, το ματς που θα του μείνει αξέχαστο και τους στόχους για την Α΄Κατηγορία.

Αρχικά…

"Νιώθουμε πολύ χαρούμενοι για όλους τους φιλάθλους μας, για το ότι επέστρεψε η Αλκή στην πρώτη Κατηγορία. Είμαστε πρωταθλητές, κερδίσαμε το τελευταίο παιχνίδι, οπότε όλα είναι τέλεια".

Για τη συνταγή της επιτυχίας…

"Το πιο δύσκολο ήταν να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι σε κάθε παιχνίδι. Είτε παίζαμε με τον τελευταίο είτε κόντρα σε μεγάλη ομάδα. Νομίζω για αυτό τον λόγο τερματίσαμε πρώτοι. Σεβόμασταν όλες τις ομάδες και παίζαμε σαν να ήταν τελικός σε κάθε παιχνίδι".

Για το ματς που θα του μείνει χαραγμένο στη μνήμη…

"Από αυτή την χρονιά θα θυμάμαι όλες τις νίκες μας. Αν πρέπει να μιλήσω για μία όμως θα έλεγα τη νίκη κόντρα στην Πάφο. Ήταν μετά από αυτό το ματς που ξέραμε πως θα είμαστε στην πρώτη θέση και κανένας δεν θα μπορέσει μας την πάρει".

Για τα γκολ ή καλύτερα… τις ασιστ...

"Δεν σκόραρα πολλά γκολ. Σκόραρα 7 όμως τα περισσότερα ήταν πέναλτι. Προτιμώ να μιλήσω για τις ασιστ. Προτιμώ να δίνω την μπάλα. Οπότε θα έλεγα τις δύο ασιστ στο παιχνίδι με την Πάφο".

Για το πως ήρθε στην Κύπρο…

"Μίλησα με τον κόουτς στην αρχή και μου άρεσε ο τρόπος του. Μου μίλησε για το προτζεκτ που έχει αυτή η ομάδα και την ιστορία της στην Α΄Κατηγορία. Ήξερα πως ήταν μια καλή ευκαιρία σε μια καλή στιγμή".

Για το μέλλον του στην ομάδα…

“Έχω ένα χρόνο ακόμα στην Αλκή και είμαι πολύ χαρούμενος που θα μείνω για την Α΄Κατηγορία. Σίγουρα θα είναι πιο δύσκολο από φέτος όμως κανείς δεν μας περιμένει. Αυτό είναι ένα καλό κίνητρο και μου αρέσουν τέτοιες καταστάσεις”.

Για το που αφιερώνει το τρόπαιο…

“Προσωπικά θέλω να το αφιερώσω στη γυναίκα μου, τον γιο μου και όλη την οικογένεια μου στη Γαλλία που με υποστηρίζουν κάθε μέρα. Όσο αφορά την ομάδα το αφιερώνω σε όλους τους οπαδούς της Αλκή, γιατί το αξίζουν. Είναι η επιστροφή της Αλκής στην Α΄Κατηγορία. Τα καταφέραμε!”