"Το ταβάνι μου; Ακόμα ψηλότερα!"

Ο Μάριος Χαρής αγωνίζεται ανελλιπώς στην Αλκή από το 2014 όπου η ομάδα ξεκίνησε από τη Δ΄Κατηγορία μέχρι σήμερα όπου ανέβηκε ως πρωταθλήτρια στην Α΄Κατηγορία.

Το 14/15 αγωνίστηκε σε 25 από τα 26 παιχνίδια πρωταθλήματος, το 15/16 σε 26 από τα 30, ενώ βοήθησε σημαντικά στην κατάκτηση Κυπέλλου με 4 συμμετοχές και τη λήξασα σεζόν, αγωνίστηκε και στα 27 ματς της ομάδας του!

Ο Κύπριος ακραίος αμυντικός μίλησε στην ιστοσελίδα μας kerkida.net για το φετινό πρωτάθλημα, τις στιγμές που ξεχώρισε από την πορεία του με την Αθάνατη και τα όνειρά του στα μεγάλα σαλόνια. 

Για το κλειδί της επιτυχίας φέτος…

"Είχαμε πιο ποιοτική ομάδα από τους υπόλοιπους με έμπειρους παίκτες που βοήθησαν, ένα τεχνικό τιμ που ξέρει καλά τη δουλειά του και μας προετοίμαζε σωστά με βάση τον κάθε αντίπαλο".

Για το που νιώθει πως βελτιώθηκε…

"Κάθε χρόνο βελτιώνομαι. Με τον καιρό όσο περισσότερο αγωνίζεσαι τόσο πιο άνετός νιώθεις στο παιχνίδι σου… Πρέπει να έχεις σταθερότητα για να κρατήσεις τη θέση σου. Θέλει πολλή δουλειά στις προπονήσεις, καλή ζωή και μακριά από ξενύχτια".

Για τις στιγμές που ξεχωρίζει στο φετινό πρωτάθλημα…

"Θυμάμαι τη νίκη με τον Ολυμπιακό στη Λευκωσία και με την Πάφο στην έδρα μας. Ειδικά με την Πάφο ήταν μια πολύ σημαντική νίκη γιατί αυξήσαμε τη διαφορά μεταξύ μας. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια στιγμή γιατί πιστεύω πως ήμουν σε όλα τα ματς σταθερός. Όμως αν έπρεπε να διαλέξω θα έλεγα το ματς με την Παρεκκλησιά, όταν έβγαλα σέντρα στον Γουίλι για να σκοράρει".

Για τις στιγμές που ξεχωρίζει στα τρία χρόνια με την Αλκή…

"Από αυτή την πορεία θα θυμάμαι όλους τους τίτλους που πήραμε όμως σίγουρα η κατάκτηση Κυπέλλου κόντρα στη Ξυλοτύμβου έχει ξεχωριστή θέση. Τώρα προσωπικά θα ξεχώριζα το γκολ μου και πάλι με την Ξυλοτύμβου πέρσι για το πρωτάθλημα. Η αλήθεια είναι πως δεν σκοράρω συχνά λόγω της θέσης μου, οπότε προσπαθώ να βγάζω καλές ασιστ".

Για το τι σημαίνει για αυτόν η Αλκή…

"Ήμουν από μικρός με την Αλκή αφού είναι και η ομάδα της οικογένειάς μου. Πλέον και η Αλκή είναι οικογένεια μου. Δεν περίμενα να φτάσω μέχρι εδώ που φτάσαμε όμως κάθε χρόνο ανέβαινε το επίπεδο της ομάδας και αντίστοιχα ανέβαινε και το δικό μου. Με πολλή δουλειά πιστεύω τα πήγα πολύ καλά και στις τρεις χρονιές".

Για την συνέχεια στην Α΄Κατηγορία και για ποιο ματς ανυπομονεί…

"Ξέρω πως θα ΄ναι ακόμα πιο δύσκολο. Θα υπάρχει περισσότερος ανταγωνισμός, όμως θα συνεχίσω να δουλεύω για να παίζω βασικος. Για όλα τα ματς ανυπομονώ, γιατί θέλω πολύ να παίξω. Σίγουρα είναι πιο ωραία τα ντέρμπι με τις μεγάλες ομάδες, γιατί παίζουμε μπροστά σε γεμάτα γήπεδα".

Για τον ποιον θα ήθελε να αντιμετωπίσει…

"Υπάρχουν πολλοί καλοί. Χριστοφή, Βάντερ, Εφραίμ... Φέτος αντιμετώπισα τον Μέσκα της ΑΕΛ για το Κύπελλο και τα κατάφερα αρκετά καλά. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μη φοβηθείς τον αντίπαλο όσο καλός κι αν είναι".

Για το ποιο είναι το ταβάνι για αυτόν…

"Στόχος είναι να πάρω όσα περισσότερα παιχνίδια γιατί πιστεύω πως το ταβάνι μου είναι ακόμα ψηλότερα. Γιατί όχι και σε μια από τις ομάδες που βρίσκονται τώρα στην εξάδα".

Για την αγαπημένη του θέση..

"Εκτός από αριστερός μπακ μπορώ να παίξω και αριστερό winger. Πιο παλιά στις ακαδημίες της Σαλαμίνας αλλά και στον ΑΣΙΛ έπαιζα winger και όταν έπαιζα δεξιά σύγκλινα, δοκίμαζα σουτ γιατί έχω αριστερό πόδι και μάλιστα σκόραρα αρκετά. Όμως όπου και να με βάλουν μπορώ να παίξω. Εκτός από κεντρικός αμυντικός και τερματοφύλακας. Τις υπόλοιπες θέσεις τις έχω περάσει από μικρός!" 

Για το που αφιερώνει τις επιτυχίες, τον κόσμο και τη διοίκηση…

"Στην οικογένεια μου και στον κόσμο της ομάδας. Σε κάθε παιχνίδι οι φίλαθλοι ήταν κοντά μας σαν 12ος παίκτης. Κάθε χρόνο βλέπω την αύξηση του κόσμου στο γήπεδο και εντός και εκτός. Πιστεύω πως υπάρχει ακόμα περισσότερος κόσμος της Αλκής που θα τον δούμε τη νέα σεζόν. Η ομάδα και ο κόσμος είναι πολύ κοντά. Επίσης διοργανώνονται συχνά εκδηλώσεις από τη διοίκηση και γνωριζόμαστε ακόμα καλύτερα με τους φιλάθλους μας. Η διοίκηση μας παρέχει ότι χρειαζόμαστε και φυσικά ο Θοδωράκης που δεν μας χαλάει χατήρι!".