Η μεγάλη ευκαιρία και η ώρα του κόσμου

Ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να… χτίσει βαθμολογικές διαφορές, είναι η 11η για την Αναγέννηση Δερύνειας.

Οι «πράσινοι» πραγματοποιούν πορεία πρωταθλητισμού, έχοντας εφτά νίκες, δύο ισοπαλίες και μία μόλις ήττα στις δέκα πρώτες αγωνιστικές και βρίσκονται στην 2 η θέση με 23 βαθμούς, ισόβαθμοι με τον Οθέλλο. Στην κορυφή είναι η Καρμιώτισσα με 27 και από κάτω τους, η ΑΕΖ με 21 και ο Ολυμπιακός με 19. 

Θεωρητικά, η Δερύνεια έχει το ευκολότερο πρόγραμμα σε αυτή την αγωνιστική. Πάντα στην θεωρία, η ομάδα του Αδάμου Αδάμου θα υποδεχθεί τον τελευταίο Διγενή Ορόκλινης, την μοναδική ομάδα χωρίς νίκη και οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης θα είναι μεγάλη έκπληξη.

Η σημασία της αγωνιστικής, αυξάνεται περισσότερο αν δει κανείς το υπόλοιπο πρόγραμμα. Η ΑΕΖ θα υποδεχθεί τον Οθέλλο, η Καρμιώτισσα την Παρεκκλησιά και η ΠΑΕΕΚ τον Ολυμπιακό. Απώλειες σίγουρα θα υπάρχουν και αν η Αναγέννηση κάνει το αυτονόητο, θα επωφεληθεί.

Γι’ αυτό και στο Σαββατιάτικο παιχνίδι, η παρουσία του κόσμου είναι απαραίτητη. Η ομάδα πραγματοποιεί πορεία ανόδου  και κάνει το καθήκον της. Πλέον είναι και η σειρά του κόσμου να σταθεί αντάξιος των προσδοκιών, όπως έχει κάνει τόσες και τόσες φορές. Η αρχή, ας γίνει το Σάββατο…