95 χρόνια ζωής και προσφοράς

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ πριν 95 χρόνια ιδρύθηκε επίσημα από μια ομάδα φιλοπρόοδων κατοίκων της Δερύνειας με επικεφαλής το δάσκαλο Ελευθέριο Ιακώβου Μοντάνιο το «Αναγνωστήριο η Ομόνοια» το οποίο μετέπειτα ονομάστηκε "Μορφωτικός Σύλλογος Αναγέννησης Δερύνειας''.

Σκοπός τους ήταν να ιδρύσουν ένα σχολείο για τους μεγάλους, όπως ανάφερε χαρακτηριστικά ο δάσκαλος, προσφέροντας παρά τις μεγάλες δυσκολίες της εποχής, ευκαιρίες μόρφωσης, υγιούς ψυχαγωγίας και ενασχόληση με τον αθλητισμό.

Αυτό το έργο συνεχίζεται για 95 ολόκληρα χρόνια χωρίς διακοπή έστω και αν πολλές φορές οι αντικειμενικές δυσκολίες φάνταζαν ανυπέρβλητες. Όλα αυτά τα χρόνια ήταν ένας διαρκής αγώνας εθελοντικής προσφοράς από τα μέλη και τους φίλους του σωματείου που με μεγάλους κόπους και θυσίες κρατούσαν την Αναγέννηση ζωντανή για να προσφέρει στη Δερύνεια και κυρίως τη νεολαία. Η προσφορά αυτού του σωματείου είναι πολύ καλά γνωστή σε όλους και είναι δύσκολο να φανταστούμε πως θα μπορούσε να ήταν η Δερύνεια χωρίς αυτό το σωματείο που πολλές φορές την έκανε περήφανη σε όλη την Κύπρο όχι μόνο για τις αθλητικές επιτυχίες αλλά κυρίως για το ήθος που χαρακτηρίζει τους αθλητές και αθλήτριες που αποτελούν τις ομάδες όλων των ηλικιών στα αθλήματα που καλλιεργεί, τη στάση των φιλάθλων αλλά και των ατόμων που συμμετέχουν στη διοίκηση.

Σήμερα, τέλος του 2015 η χώρα μας περνά μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην οικονομία που δεν άφησε ανεπηρέαστη την κοινωνική ζωή και κατά συνέπεια τον αθλητισμό και τα κύτταρα του που είναι τα αθλητικά σωματεία. Δυστυχώς και το σωματείο μας δεν αποτελεί εξαίρεση και θα θέλαμε να είμαστε ειλικρινείς μαζί σας.

Όλη αυτή η δράση και προσφορά, όλο το οικοδόμημα μας με τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις που κτίστηκαν με τόσους κόπους, οι ακαδημίες ποδοσφαίρου και πετόσφαιρας που μεγάλωσαν και διαπαιδαγώγησαν εκατοντάδες παιδιά (αγόρια και κορίτσια), οι ποδοσφαιρικές και πετοσφαιρικές μας ομάδες παίδων, κορασίδων, εφήβων, αντρών και γυναικών χωρίς την δική σας υποστήριξη, αν δεν ξεπεράσουμε τις τρέχουσες οικονομικές ανάγκες για τη λειτουργία τους αλλά και τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις που προέρχονται κυρίως από τις μακροχρόνιες δράσεις για απόκτηση των αναγκαίων αθλητικών εγκαταστάσεων που σήμερα βρίσκονται στη διάθεση των αθλητών μας και αποτελούν ένα σημαντικό εφόδιο γιας τους νέους της Δερύνειας και της γύρω περιοχής, το σωματείο μας θα βρεθεί σε δυσμενή θέση.

Έγιναν και γίνονται τεράστιες προσπάθειες και θέλουμε να ελπίζουμε ότι είμαστε στο σωστό δρόμο και βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Αυτός ο μέγάλος κίνδυνος μας αναγκάζει να στραφούμε σε σας, τους φίλους, μέλη και υποστηρικτές του έργου που επιτελεί η Αναγέννηση. Σε σας τους γονείς των παιδιών που βρίσκουν μια υγιή ενασχόληση στις αθλητικές μας εγκαταστάσεις. Σε σας τους αγνούς φιλάθλους που έχετε μια ιδιαίτερη συμπάθεια στις ομάδες μας όλα αυτά τα χρόνια και ζητούμε να έρθετε και να παραμέινεται κοντά στην ομάδα. Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών που και εσείς αντιμετωπίζετε σ’ αυτούς τους κρίσιμους καιρούς όμως δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Άν θέλουμε να έχουμε μια κοινωνία υγιή και νέους που να έχουν ευκαιρίες για άθληση και σωστή διαπαιδαγώγιση πρέπει όλοι με τον δικό μας τρόπο και την στήριξη μας να συνδράμουμε σ’ αυτή την προσπάθεια. 

Ας μην αφήσουμε αυτή την ευθύνη στους ώμους των λίγων εθελοντών. Σύντομα θα λυγίσουν κι’ αυτοί και τότε δεν θα υπάρχει χρόνος και τρόπος για να περισωθεί οτιδήποτε.

Εμπρός λοιπόν, όλοι μαζί να προσφέρουμε στήριξη στο σωματείο μας που μας χρειάζεται πραγματικά! Ας δώσουμε τις ανάσες που έχει ανάγκη η Αναγέννηση Δερύνειας για να συνεχίσει όχι απλά να αναπνέει αλλά να δρά, να δημιουργεί και να προσφέρει στα ίδια τα παιδιά μας!
Σας ευχαριστούμε από καρδίας για την στήριξη σας. 

Μια ομάδα..Μια Δερύνεια.
Διοικητικό Συμβούλιο ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ