"Θέλουμε να πάμε πίσω"

Η διοίκηση του ΑΣΙΛ μέσα από την επίσημη σελίδα της ομάδας αναφέρεται στην τραγική επέτειο της Τουρκικής εισβολής...

"Τραγική επέτειος σήμερα. Ίσως η τραγικότερη στην ιστορία του τόπου που σημάδεψε όλους μας και συνεχίζει να χαράζει βαθιά την μνήμη αλλά και την καθημερινή ζωή μας σαν καλά ακονισμένο μαχαίρι.

Δεν θα πούμε τα τετριμμένα, αυτά που μάθαμε να λέμε κάθε χρόνο εδώ και 42 χρόνια. Θα πούμε μόνο ότι τα 42 χρόνια που πέρασαν είναι πάρα πολλά. Και για να αντιληφθούμε το τραγικό πέρασμα του χρόνου σημειώνουμε το εξής. Ο ΑΣΙΛ ιδρυμένος το 1932, συμπληρώνει φέτος 84 χρόνια ζωής. Από αυτά μόνο τα μισά τα ‘έζησε’ στην αγαπημένη Λύση. Άλλα τόσα τα περάσαμε σε Λεμεσό και Λάρνακα!

Ο αγώνας μας για διατήρηση ζωντανής της μνήμης των κατεχομένων θα συνεχιστεί, όσο βέβαια βαστούν οι αντοχές μας. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Θέλουμε να πάμε πίσω. Θέλουμε πίσω τους τόπους μας, θέλουμε πίσω την ζωή μας. Αυτήν που ζήσαμε εκείνα τα όμορφα 42 χρόνια στη Λύση.

Δεν είναι δουλειά μας ο χειρισμός του προβλήματος. Το βάρος πέφτει στις πλάτες της πολιτικής ηγεσίας την οποία σεβόμαστε και στηρίζουμε. Λέμε όμως αυτό. Αναγνωρίζουμε ότι η κάθε πολιτική δύναμη έχει τις απόψεις της, όπως αναγνωρίζουμε και τις τεράστιες δυσκολίες που οι εκάστοτε Κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν αφού το μέγεθος και η δύναμη του κατακτητή αλλά δυστυχώς και τα διεθνή συμφέροντα αποτελούν τροχοπέδη. 

Αν όμως δεν ξεκαθαρίσουμε πρώτα τι επιδιώκουμε και εάν δεν ενωθούμε και σαν μια γροθιά να το επιδιώξουμε, δεν πρόκειται να πετύχουμε. Ακόμα και εάν κάνουμε τα πιο πάνω δεν μας εγγυάτε κανένας ότι θα τα καταφέρουμε. Θα είμαστε όμως ήσυχοι με την συνείδηση μας ότι προσπαθήσαμε. Όλοι μαζί, ενωμένοι και αγαπημένοι, βάζοντας πρώτα και πάνω απ’ όλα την Κύπρο μας.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

20 Ιουλίου 2016".