"Είναι πραγματικά κρίμα"

Με επιστολή του στα ΜΜΕ ο Γενικός Αρχηγός της Ελπίδας Ξυλοφάγου, Ττόμης Παπακυριάκου, κάνει τον απολογισμό της χρονιάς και καλεί όλους να σταθούν στο πλευρό της ομάδας...

Αναλυτικά

"Τελειώνοντας η ποδοσφαιρική περίοδος βρίσκει την ομάδα μας  ΕΛΠΙΔΑ ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ μετά από μια εξαιρετική πορεία να παραμένει στη  Β΄Κατηγορία χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Σαν  Γενικός Αρχηγός αυτής της ομάδας πρέπει πρώτα από όλα να ευχαριστήσω την Προπονητή της ομάδας Γιαννάκη Ποντικό, τον Γυμναστή της ομάδας Νικόλα Θεοφάνους και τον προπονητή τερματοφυλάκων Ευαγόρα Τυρίμο για την εξαιρετική δουλειά πού έχουν κάνει στην ομάδα. Πραγματικά τους αξίζουν συγχαρητήρια γιατί δούλεψαν πολύ σκληρά για να βγει αυτός ο άθλος  πού είδαμε όλοι την φετινή χρονιά. Γιατί περί άθλου πρόκειται με τον προϋπολογισμό πού κάναμε. Τα περισσότερα συγχαρητήρια αξίζουν όμως στους παίκτες της ομάδας που παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισαν, υπερέβαλλαν εαυτούς και παρέμεινε η ομάδα στην Κατηγορία, που ήταν και ό στόχος της. Πολλά ευχαριστώ σαν Γενικός Αρχηγός θα ήθελα να δώσω και στον υπέροχο κόσμο της ομάδας για την πολύτιμη βοήθεια που μας έδωσε καθόλη την διάρκεια της ποδοσφαιρικής περιόδου και όχι μόνο. Ακόμη περισσότερα ευχαριστώ πρέπει να δώσω και στους συναδέλφους στο Διοικητικό Συμβούλιο (αυτούς που απέμειναν δηλαδή) για την υπερπολύτιμη βοήθεια στη φετινή χρονιά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ να πω και στις κοπέλες πού κάθε Πέμπτη βοηθούσαν  αφιλοκερδώς στην ετοιμασία των σουβλακιών που η ομάδα πωλούσε.

Τώρα για την επόμενη μέρα της ομάδας εκφράζοντας πάντα την προσωπική μου άποψη, δεν την βλέπω και πολύ καλή. Δεν μπορεί μία κοινότητα σαν την Ξυλοφάγου να μην βρίσκει ανθρώπους να δημιουργήσουν Διοικητικό Συμβούλιο για την ομάδα και να μένουν 4-5 άτομα για να τα κάνουν όλα.(Α΄ομάδα,ακαδημίες,Γήπεδο). Δεν μπορεί μία ομάδα να μην βρίσκει βοήθεια από κανένα στην κοινότητα. Δεν μπορεί μία ομάδα Β΄Κατηγορίας όπως η ΕΛΠΙΔΑ ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ να παίρνει βοήθεια από το Κοινοτικό Συμβούλιο όση παίρνει η άλλη ομάδα της κοινότητας μας πού είναι στο Αγροτικό, χωρίς με αυτό να θέλω να μειώσω την ιστορία της ομάδας αυτής την οποία προσωπικά και πολύ σέβομαι και άριστη συνεργασία έχουμε μεταξύ μας. Πως μπορεί με αυτά τα δεδομένα να επιβιώσει μία ομάδα; Πως μπορούμε να δημιουργήσουμε τις ακαδημίες με τα πενιχρά έσοδα πού έχουμε αφού δεν θέλουμε να χρεώνουμε τα παιδιά; Πρέπει να σκεφτούμε και διερωτηθούμε για ποίο πράγμα ακούγεται η κοινότητα μας Παγκύπρια. Ε λοιπόν για την ποδοσφαιρική μας ομάδα. Και πρέπει όλοι να είμαστε  περήφανοι για την ομάδα αυτή στο χωριό μας για όσα πέτυχε όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά τα τελευταία 2 χρόνια. Είναι πραγματικά κρίμα να μην ενδιαφέρεται κανένας να αναλάβει για να μπορέσει να συνεχίσει την πορεία της αυτή η ομάδα. Δεν μπορεί να γίνονται γενικές συνελεύσεις με 10 άτομα παρόντες. Και να λέει ο ένας στον άλλο ανάλαβε και θα είμαι δίπλα σου. Αυτά οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό αυτής της ομάδας.

Η ομάδα δεν ανήκει σε κανένα. Η ομάδα ανήκει στον κόσμο της. Ένα κόσμο που άμα μονιάσει μπορεί να κάνει θαύματα. Δεν μπορεί 4-5 άτομα να μπορέσουν να κρατήσουν διοικητικά μία ομάδα με τόσες υποχρεώσεις. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο και αυτό το λέω από προσωπική εμπειρία. Η ομάδα χρειάζεται βοήθεια και βοήθεια άμεσα για να μπορέσει να λειτουργήσει. Και δεν μιλάω μόνο οικονομική βοήθεια. Πρέπει όλοι πρώην πρόεδροι, πρώην παράγοντες, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές όλοι μαζί να έρθουν να βοηθήσουν με το δικό τους τρόπο την ομάδα. Νομίζω η ιστορία αυτής της ομάδας το αξίζει. 

ΤΤΟΜΗΣ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ".