Πέρασε... αέρα από την Αραδίππου (Δελτίο Τύπου)

Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΕΝΑΔ αναφέρεται στην εκτός έδρας νίκη της κόντρα στην Ομόνοια Αραδίππου.

Αναλυτικά:

Μια εκπληκτική ΕΝ.Α.Δ. πέρασε αέρα από την Αραδίππου επικρατώντας με 2-1 της τοπικής Ομόνοιας με το σκορ να αδικεί σαφώς τους ποδοσφαιριστές του Γιώργου Πολυβίου που με βάση την απόδοση τους αλλά και τις χαμένες ευκαιρίες έπρεπε να ήταν πολύ μεγαλύτερο.

Παρά την αρχική ψυχρολουσία, αφού βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ στη μοναδική ίσως σοβαρή ευκαιρία της Ομόνοιας στο Α' ημίχρονο, οι ποδοσφαιριστές τηε ΕΝ.Α.Δ. πήραν τα ηνία του αγώνα, κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και με σωστή κυκλοφορία δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Μια από αυτές μετατράπηκε σε γκολ όταν το εξαιρετικό σουτ του Γιώργου Γεωργίου από πλάγια θέση μέσα στην αντίπαλη περιοχή κατέληξε στα δίκτυα. Οι ποδοσφαιριστές της ΕΝ.Α.Δ. συνέχισαν να πιέζουν και να δημιουργούν ευκαιρίες ψάχνοντας και δεύτερο γκολ πριν τη λήξη του Α' ημιχρόνου, με κορυφαία στιγμή το δοκάρι μετά την κεφαλιά του Chidi Onyemah.

Με την έναρξη του Β' ημιχρόνου η Ομόνοια προσπάθησε να πιέσει χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποια σημαντική ευκαιρία, ενώ και πάλι οι ποδοσφαιριστές της ΕΝ.Α.Δ. ήταν αυτοί που δημιουργούσαν και έχαναν σημαντικές ευκαιρίες. Κάπως έτσι κυλούσε το παιχνίδι και όλα έδειχναν ότι θα τελείωνε στην ισοπαλία, με το σκορ να αδικεί σαφώς την ΕΝ.Α.Δ. Στο τελευταίο 10λεπτο όμως οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Πολυβίου είχαν αντίθετη άποψη. Ανέβασαν στροφές, πίεσαν περισσότερο και στο τέλος δικαιώθηκαν. Στο 87' η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Ομόνοιας μετά από την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Σάββα Πικραμένου ενώ 3 λεπτά αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής μετά από ένα φοβερό σόλο ανατράπηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή με το διαιτητή να υποδεικνύει σωστά το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Chidi Onyemah, ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας απέκρουσε όμως ο επερχόμενος Μάριος Ιωάννου δεν αστόχησε στην επαναφορά σημειώνοντας το 2-1 για την ΕΝ.Α.Δ. ολοκληρώνοντας έτσι την ολική ανατροπή.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους ποδοσφαιριστές και την τεχνική ηγεσία να πανηγυρίζουν μια τεράστια, πέρα για πέρα, δίκαιη νίκη σε μια δύσκολη έδρα απέναντι σε ένα αντίπαλο ο οποίος έχει θέσει σαφώς το στόχο της ανόδου. Και το σημαντικό είναι ότι η ΕΝ.Α.Δ. πήρε τη νίκη όντας πολύ καλύτερη από τον αντίπαλο της, αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο και δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, ενώ δεν επέτρεψε στον αντίπαλο της να δημιουργήσει πάνω από 2-3 ευκαιρίες.

Αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού έγινε ο Stoil Bogdanov, ενώ τραυματίας τελείωσε τον αγώνα και ο Luis Aniweta.

Πλέον το ερχόμενο Σάββατο 10/03/2015 στο Δημοτικό Στάδιο Πόλης Χρυσοχούς η ΕΝ.Α.Δ. καλείται να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και στις νίκες μπροστά στους φιλάθλους της.

Η σύνθεση της ΕΝ.Α..Δ.: Eduarto, Σάββα Ν., Ιωάννου Μ., Aniweta L., Coelho Nunes H., Παπαναστασίου Α., Bogdanov S. (81' Soumaoro M.), Γεωργίου Γ., Γιαννακού Δ. (59' Πικραμένος Σ.), Onyemah C., Μαντζίρης Λ. (72' Γεωργίου Σ.).

- See more at: http://www.enadfc.com/announcement.php?id=344&pid=4&lng=GR#sthash.hsaKlIi0.dpuf