(Ανάλυση) Ο νέος προπονητής της ΕΝΠ...

Κορυφώνεται η αγωνία γύρω από την απόφαση για πρόσληψη προπονητή στην ΕΝΠ.

Μετά τους Απόστολο Μακρίδη, Κώστα Καϊάφα και Κώστα Σακκά, η διοίκηση των «βυσσινί» είχε κατ’ ιδίαν επαφές με ακόμη δύο τεχνικούς, τους Ζουβάνη Ζουβάνη και Γιώργο Κοσμά.

Αυτό που προβληματίζει τους ιθύνοντες της Παραλιμνίτικης ομάδας, είναι ότι και οι πέντε άφησαν άριστες εντυπώσεις. Στην θεωρία δηλαδή, όλοι έδειξαν ότι μπορούν να αποδειχθούν σε μια καλή επιλογή…

Πάμε στο… παρασύνθημα. Απ’ την στιγμή που και οι πέντε έδειξαν θετικά στοιχεία και δεν υπάρχει κάποια απόφαση, η απόφαση θα πρέπει να γίνει γυρνώντας το απ’ την ανάποδη. Εξετάζοντας το μειονεκτήματα των βασικών υποψηφίων.

Την νέα περίοδο η Ένωση θα έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις. Το μπάτζετ θα είναι πάρα πολύ μειωμένο σε σχέση με την προ διετίας χρονιά, ωστόσο η άνοδος είναι κάτι αυτονόητο το οποίο δεν χρειάζεται να ειπωθεί από οποιοδήποτε στόμα. Απ’ εκεί και πέρα, αυτό θα πρέπει να γίνει με χαμηλό κόστος, εμ αξιοποίηση των νεαρών που βρίσκονται στον προθάλαμο της ομάδας και παράλληλα να χτιστεί μια ισχυρή βάση που θα αποτελέσει όχι μόνο το σήμερα, αλλά και το αύριο της ομάδας.

Άρα, πάμε να δούμε τι χρειάζεται να διαθέτει ο… εκλεκτός.

-Να γνωρίζει την αγορά της Β’ Κατηγορίας. Ναι μεν η Ένωση σαν όνομα έχει ειδικό βάρος, ωστόσο χωρίς να πληρώνει μεγάλα ποσά είναι εξαιρετικά δύσκολο να πείσει παίκτες Α’ Κατηγορίας να την ακολουθήσουν.

-Να έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι μπορεί να… χτίσει ομάδες απ’ το μηδέν, με χαμηλό μπάτζετ. Αυτό είναι και το βασικό, διότι αν γίνουν μεγάλα λάθη το Καλοκαίρι, ΔΕΝ θα υπάρχει η δυνατότητα για αποκτηθεί ένας Μπούντιμιρ τον Ιανουάριου και να αποκατασταθούν οι ισορροπίες.

-Να έχει αποδείξει ότι έχει τις διασυνδέσεις για να αποκτήσει ξένους (κοινοτικούς) με… ψευτοποσά.

-Θα είναι επιπλέον συν να έχει εμπειρία από την συγκεκριμένη κατηγορία

-Να έχει δουλέψει στο παρελθόν με νεαρούς ποδοσφαιριστές και να τους έχει εξελίξει.

-Να έχει δουλέψει σε ομάδες που έχουν μεγάλη πίεση και να έχει ανταπεξέλθει.

-Να βλέπει την Ένωση σαν πρότζεκτ που να έχει προοπτική και βάθος 2-3 χρόνων και όχι μία καλή σεζόν και μετά αναζήτηση για κάτι μεγαλύτερο.

Διαβάζοντας τα πιο πάνω, ο καθένας μπορεί να εκφέρει τις απόψεις τους. Υπάρχει κάποιος που να τα πληροί όλα (ή σχεδόν όλα); Ξεκάθαρα, ναι…