Αριθμός που δεν την κολακεύει...

Με την συμπλήρωση 11 αγωνιστικών και με δύο ντέρμπι να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, η ΕΝΠ παραμένει εντός στόχων.

Όπου στόχος, δεδομένα είναι η άνοδος αφού οτιδήποτε άλλο θα αποτελεί οικονομική καταστροφή για τους «βυσσινί».

Με 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες, η Ένωση βρίσκεται στην 3η θέση με 23 βαθμούς, έναν λιγότερο από την 2 η Πάφο και 8 λιγότερους από την πρωτοπόρο Αλκή. Ο κυριότερος λόγος που βρίσκεται τόσο μακριά από την πρώτη θέση, έχει να κάνει με την ανασταλτική της λειτουργία και τα εύκολα γκολ που δέχεται. Ακόμα και σε στιγμές που ο αντίπαλος δεν ελπίζει σε γκολ…

Το παθητικό της Παραλιμνίτικης ομάδας είναι στα 13 γκολ, την στιγμή που η πρώτη Αλκή και η δεύτερη Πάφος έχουν μαζί 11 (4 η πρώτη και 7 η δεύτερη). Μάλιστα λιγότερα γκολ έχει δεχθεί και η 4η Αγία Νάπα (10 γκολ), ο 5ος Ολυμπιακός (7 γκολ) και ο 7ος ΑΣΙΛ (12 γκολ) και η μοναδική ομάδα της πρώτης επτάδας με χειρότερο παθητικό, είναι ο 6ος Οθέλλος που έχει 15.

Αυτό φυσικά δεν είναι ευθύνη των αμυντικών και της αμυντικής γραμμής, αλλά ολόκληρης της ανασταλτικής λειτουργίας η οποία ξεκινά απ’ τον σέντερ φορ και τελειώνει στον τερματοφύλακα. Φάσεις όπως το δεύτερο γκολ της Παρεκκλησιάς, με τον αντίπαλο στόπερ να κατεβάζει την μπάλα, να διανύει 25-30 μέτρα ανενόχλητος χωρίς να του γίνεται ένα σπρώξιμο, έστω ένα φάουλ και να φτάνει έξω απ’ την περιοχή, να έχει τον χρόνο να την φέρνει και στο δεξί και να κάνει το σουτ, είναι απλά απαγορευτικές για οποιαδήποτε επαγγελματική ομάδα.