(ΔΗΛΩΣΕΙΣ) Φάνου για τα διοικητικά και τα οικονομικά

Στο ραδιόφωνο του Άστρα μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δ.Ε της ΕΝΠ, Κωνσταντίνος Φάνου και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σεζόν που πέρασε, τα διοικητικά και τα οικονομικά δεδομένα στην ομάδα του Παραλιμνίου.

Για το αν θεωρείται επιτυχημένη η αποτυχημένη η χρονιά αναλογιζόμενοι τις δυσκολίες…

“Αν αυτή η ερώτηση γινόταν στην αρχή του περασμένου καλοκαιριού μόλις ανάλαβε η διοικούσα επιτροπή, πιθανή κατάληψη της τέταρτης θέσης θα θεωρούνταν επιτυχία με λίγο προβληματισμό για το ότι βρισκόμασταν κοντά στην άνοδο.  Όμως με τις ευκαιρίες που πήραμε, νομίζω πως αγγίξαμε την άνοδο. Αυτό μας αφήνει μια πολύ μεγάλη πίκρα και στεναχώρια για τον κόσμο της Ένωσης, που πίστεψε στην άνοδο. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά με τους πλείστους από εμάς να είμαστε νέοι σε κάτι τέτοιο.  Δυστυχώς έγιναν κάποια λάθη που μπορεί να στέρησαν την άνοδο. Απολογούμαστε στον κόσμο μας, όμως όλοι γνωρίζουν στο Παραλίμνι πως κάθε μας κίνηση γινόταν με γνώμονα το καλό της Ένωσης. Εύχομαι η συνέχεια να βρει άξιους ανθρώπους στο τιμόνι της Ένωσης, να μπορέσουν να επαναφέρουν την ομάδα εκεί που της αξίζει”.

Για το ποιος θα αναλάβει στη συνέχεια…

“Έχει ήδη γίνει η πρώτη εκλογική συνέλευση του Σωματείου και δεν υπήρξαν ενδιαφερόμενοι. Εμείς σαν Διοικούσα Επιτροπή είμαστε πλέον εντελώς τυπικά στις θέσεις αυτές. Στη παρούσα μορφή δεν μπορούμε να προσφέρουμε αυτά που πρέπει. Εμείς θα δουλεύουμε για να κλείσουμε όποιες “τρύπες” υπάρχουν στο σωματείο για να μπορέσουν να έρθουν άνθρωποι να αναλάβουν την ομάδα. Ψάχνουμε λύσεις στα διοικητικά με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας όμως τα κριτήρια Μαρτίου είναι πολύ κοντά. Ήδη χθες είχαμε μια ποινή αφαίρεσης βαθμών από τον Αθλητικό δικαστή, αν δεν πληρωθεί το πρόστιμο εντός 15 ημερών. Όλα αυτά τα τρέχουμε, κι ο κόσμος ενημερώνεται για αυτά στις συνελεύσεις. Για αυτό έχει συσταθεί και μια νέα επιτροπή που κάνει επαφές ώστε να βρεθούν κατάλληλα άτομα ή κάποιος ώστε να αναλάβει την προεδρία του σωματείου για ένα καλύτερο μέλλον”.

Για το αν είναι αισιόδοξος…

“Αν δεν λυθούν τα προβλήματα κινδυνεύει πραγματικά η ύπαρξη του σωματείου. Υπάρχει μία κινητοποίηση. Κινητοποίηση από τους παλαίμαχους κι από την επιτροπή που προσπαθεί να βρει πόρους. Γίνονται διάφορες σκέψεις έτσι ώστε το σωματείο να σταματήσει να είναι άμεσα δεσμευμένο σε κάποια ποσά, που πρέπει να βρεθούν άμεσα”.

Για τα ποσά που χρειάζεται η Ένωση…

“Για να περάσουμε τα κριτήρια του Μαρτίου είναι ένα ποσό πολύ λιγότερο από τις 20 000 ευρώ. Για να λυθεί πραγματικά το πρόβλημα της Ένωσης που αφορά πιστωτές, εκκρεμότητες που έπρεπε να πληρωθούν τα τελευταία χρόνια, είναι ένα ποσό γύρω στις 250 000. Αν βρεθεί αυτό το ποσό τότε η Ένωση θα είναι καλυμμένη προς όλους τους πιστωτές της. Θα υπάρχουν δάνεια, θα υπάρχουν δόσεις, απλά θα είναι όλα προγραμματισμένα, κι έτσι οποιαδήποτε διοίκηση θα μπορεί να αναλάβει και θα γνωρίζει πως θέλει π.χ. 10 000 ευρώ τον μήνα για να καλύψει τις δόσεις που πρέπει να δίνονται προς το χρέος. Το χρέος της ομάδας είναι γύρω στα 3.2 εκατομμύρια”.

Για την τεχνική ηγεσία και το ρόστερ….

“Θα ήταν ανέντιμο να δεσμεύσουμε το σωματείο με τον οποιονδήποτε και να έρθει μια καινούργια διοίκηση που να μην μπορεί να κάνει τις επιλογές της. Θα δώσουμε κάποιο χρόνο. Όσο πιο νωρίς λυθούν τα διοικητικά τόσο πιο εύκολα θα γίνει ο σωστός προγραμματισμός για τη νέα χρονιά”