«Το βαρύ πυροβολικό»

Ένα μικρό αφιέρωμα παρουσίασε σήμερα η ΕΝΠ για τον Πανίκο Μανώλη.

Δείτε την ανάρτηση της ομάδας

«Ο Πανίκος ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τις Ακαδημίες της Αγίας Νάπας. Σε ηλικία μόλις 16 χρονών, εντοπίστηκε από τον μεγάλο Πλούσκαλ και εντάχθηκε στην ομάδα μας. 

 Για πέντε χρόνια αγωνιζόταν ανελλιπώς στην Β’ ομάδα, μέχρι το 1982 που ήρθε στο Παραλίμνι ο πασίγνωστος Βικ Μπάκιγχαμ, το μεγαλύτερο όνομα προπονητή που ήρθε ποτέ στην Κύπρο, με θητεία στον Άγιαξ και στην Μπαρτσελόνα του Κρόιφ. Από την πρώτη μέρα ο μεγάλος Μπάκιγχαμ εντόπισε τον Π. Μανώλη και του έδωσε φανέλα βασικού. Η ανταπόκριση του μεγαλόσωμου επιθετικού ήταν άμεση με 12 γκολς τον πρώτο γύρο που τον έφερε στη 2η θέση των σκόρερς. Ένας τραυματισμός όμως τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης και έχασε ολόκληρο το δεύτερο γύρο. Επανήλθε στον ημιτελικό και στον τελικό κυπέλλου με την Ομόνοια, παιχνίδι που χάσαμε με 2-1, από το γκολ – χέρι του Άριστου. 

Πολλά τα όμορφα γκολ από τον Πανίκο, με πιο χαρακτηριστικό αυτό που πέτυχε απέναντι στην Ομόνοια με κεφαλιά στο Παραλίμνι και για ένα ολόκληρο χρόνο προβαλλόταν από την τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ «ο κόσμος των σπορ». Το πιο όμορφο όμως γκολ, ήταν αυτό που πέτυχε σε παιχνίδι απέναντι στον Απόλλωνα με καρφωτή κεφαλιά, μετά από σέντρα του Κέζου.

Ήταν κλασσικός σέντερ φορ περιοχής, πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι με πολύ δυνατό σουτ.
«Κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια την αγωνιστική χρονιά 1990-1991, σε ηλικία 29 χρονών, μετά τα μπαράζ παραμονής με την Άχνα.
Διετέλεσε για χρόνια προπονητής στις Ακαδημίες και βοηθός προπονητής στην ομάδα μας, με πολύ καλά αποτελέσματα καθώς και πρώτος προπονητής στην Αγία Νάπα.
Πάντα κοντά στην ομάδα μας, με μόνιμη θέση στην κερκίδα».