Η δεύτερη νίκη, το τρίτο σύστημα και η τέταρτη φορά!

Έστω και χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, η ΕΝΠ… ζευγάρωσε τις νίκες της στο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας, το βράδυ της Παρασκευής.

Οι «βυσσινί» υποδέχθηκαν το αξιόμαχο ΘΟΪ που για 75 λεπτά κρατούσε το μηδέν, ωστόσο ένα γκολ του Κολοκούδια μετά από αλλεπάλληλες κινήσεις του προπονητή της ΕΝΠ από τον πάγκο, ήταν αρκετό για να της δώσει την νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Βλέποντας την ομάδα του στα τρία πρώτα παιχνίδια να δέχεται αρκετές αντεπιθέσεις κυρίως από τον κεντρικό άξονα, ο Απόστολος Μακρίδης αυτή την φορά επέλεξε να παίξει με 4-3-3 αντί με 4-2-3-1, γεμίζοντας περισσότερο την μεσαία του γραμμή. Επί της ουσίας, ο Κοσμά πήρε την θέση του Γκένοφ, ένας αμυντικός χαφ αντί ενός εξτρέμ.

Αυτό έφερε αποτέλεσμα ως προς το ότι η Ένωση δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο του αγώνα, με τον Κοσμά να είναι θετικός ως προς το κομμάτι της αναχαίτισης. Δημιουργικά όμως υπήρχε πρόβλημα μιας και η τριπλέτα Κολοκούδια – Σολάρι – Παύλου δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και δεν υπήρχαν καλές ατομικές προσπάθειες.

Με την έναρξη της επανάληψης το 4-3-3 έγινε 4-2-3-1 για να αποκτήσει η ομάδα επιθετικότητα και αφού μέχρι το 75’ ήταν στο 0-0, έγινε η κίνηση… ματ που έφερε και την νίκη. Ο Γιωρκάτζιης πήρε τη θέση του Κοσμά, το σχήμα έγινε 3-4-3 με τον Βαγγέλη Κυριάκου από δεξί μπακ να γίνεται αμυντικό χαφ πλάι στον Κουμή και τον Γιωρκάτζιη να έχει όλη την δεξιά πλευρά.

Η κίνηση αυτή αιφνιδίασε την αντίπαλη ομάδα αφού πριν προλάβει να… διαβάσει τις αλλαγές θέσεων και τον διαφορετικό τρόπο συστήματος, ήρθε το γκολ. Ο Σολάρι που έγινε δεξί εξτρέμ σέντραρε από δεξιά προς το δεύτερο δοκάρι, εκεί που κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας ο Κυριάκου, σαν αριστερό εξτρέμ. Ο παίκτης δηλαδή που ένα λεπτό νωρίτερα έπαιζε δεξί μπακ! Κανείς δεν ήταν έτοιμος να ακολουθήσει την κάθετη κίνησή του, ο Βαγγέλης κατέβασε και έστρωσε στον Κολοκούδια που από κοντά πλάσαρε για το γκολ της νίκης.

Δεν είναι η πρώτη, αλλά η τέταρτη φορά που οι κινήσεις από τον πάγκο αποδεικνύονται ουσιαστικές. Η τέταρτη σε τέσσερα παιχνίδια. Με τον Διγενη Ορόκλινης οι δύο αλλαγές συνδυάστηκαν και κέρδισαν το πέναλτι (κεφαλιά πάσα Κρίστη και τσίμπημα ανατροπή ο Γιωρκάτζιης) που αστόχησε στο 90’ ο Σολάρι. Με τον ΑΣΙΛ Γκένοφ και Εντενίλσον έδωσαν πνοή, κέρδισαν το κέντρο και σήμαναν την αντεπίθεση που έφερε την ισοφάριση και τις κλασικές ευκαιρίες (συν το δοκάρι) για την ολική ανατροπή και με την Αναγέννηση οι τρεις ολόσωστες αλλαγές με τους Κυριάκου, Κουμή και Κρίστη που έμειναν αναπάντητες απ’ τον αντίπαλο πάγκο, μετέτρεψαν το 2-0 σε 2-3.