Αλλάζει... με Μάριο

Με τον Μάριο Μπούντιμιρ λοιπόν ολοκληρώνονται οι δύο μεταγραφές που δικαιούται η Ένωση στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Ο Κροάτης επιθετικός είναι ένας ποδοσφαιριστής που διαθέτει κοινά χαρακτηριστικά με τον Μαρτίνο Σολωμού, παίζοντας καλύτερα με πλάτη στην αντίπαλη εστία και βοηθώντας περισσότερο τους συμπαίκτες του μεσοεπιθετικούς στο σκοράρισμα παρά σκοράρει ο ίδιος.

Με δεδομένη την απόκτησή του, οι «βυσσινί» είναι σε αναμονή για την απόφαση για αποδέσμευση κάποιου εκ των έξι κοινοτικών. Απ’ την στιγμή που αποκτήθηκε φορ, δεν υφίσταται θέμα αποχώρησης γκολκίπερ (Αμπάρης), στόπερ (Παπαζαχαρίας), αριστερού μπακ (Βαλλιάνος) και αμυντικού χαφ (Μπάουμαν).

Έτσι μένουν οι δύο επιθετικοί, Μπασόφ και Αμπούσεφ. Ο πρώτος είναι βασικός και αναντικατάστατος σκοράροντας σημαντικά γκολ, ως εκ τούτου ο δεύτερος είναι και το φαβορί για αποχώρηση.

Το θέμα που προκύπτει είναι καθαρά αγωνιστικό αφού αν ο Αμπούσεφ αποχωρήσει για να προστεθεί στο ρόστερ ο Μπούντιμιρ, τότε η ΕΝΠ θα χάσει τον μοναδικό επιτελικό της χαφ που μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής για να αποκτήσει ένα κλασικό φορ περιοχής. Προδιαγράφεται περισσότερο παιχνίδι από τα άκρα και με σέντρες, παρά ανάπτυξη από τον άξονα με κάθετο παιχνίδι.