Το 5λεπτο του Ηλία, η πιο ευρεία νίκη και το +6 (Βίντεο)

Την πιο ευρεία νίκη της πανηγύρισε το Σάββατο η Ένωση, επικρατώντας με 6-1 του Διγενή Ορόκλινης στο «Τάσος Μάρκου» και συνεχίζοντας την προσπάθεια για επάνοδο στην Α’ Κατηγορία, κατακτώντας παράλληλα και το πρωτάθλημα.

Οι επιλογές του Καραγεωργίου

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ήταν ο Αμπάρης, δεξί μπακ ο Πάρπας, αριστερό μπακ ο Βαλλιάνος και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Παπαζαχαρίας και Πιερέττης. Αμυντικά χαφ οι Κολάνης και Κουμής, δεξί χαφ ο Βαττής, αριστερό χαφ ο Φαν Ράνσμπεκ, στην κορυφή της επίθεσης ο Κυπριανού με τον Μπούντιμιρ να κινείται λίγο πιο πίσω.

Οι διαφοροποιήσεις

Πολλές αλλαγές από τον Νίκο Καραγεωργίου σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι στην Πόλη Χρυσοχούς. Λίγο οι τιμωρίες, λίγο η ξεκούραση και λίγο η προφύλαξη ποδοσφαιριστών που ήταν στο όριο των καρτών, έφερε τις πιο κάτω διαφοροποιήσεις: Πάρπας δεξί μπακ αντί Γούμενου, Κολάνης αμυντικό χαφ αντί Τσιακλή, Κουμής αμυντικό χαφ αντί Μπαόυμαν και Κυπριανού σέντερ φορ αντί Μπασόφ.

Το σκορ μιλά από μόνο του

Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι από τις περιπτώσεις που δεν χρειάζονται πολλή ανάλυση, αφού το τελικό σκορ μιλά από μόνο του. Η διαφορά επιπέδου ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν χαοτική και η Ένωση ήταν η απόλυτη κυρίαρχος σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Ξεκίνησε… ζεστά, έφτιαξε δύο καλές φάσεις με τον Βαττή και τον Πάρπα, με το σουτ του πρώτου από καλή θέση να φεύγει ψηλά και την κεφαλιά του τελευταίου να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι.

Σε πέντε λαπτά... τέλος

Μέχρι το 40’ το παιχνίδι παρέμενε στο 0-0, όμως σε εκείνο το σημείο ο Ηλίας Βαττής φρόντισε να διώξει κάθε υπόνοια άγχους από τους φίλους των «βυσσινί». Ο διεθνής άσος τα έκανε όλα μέσα σ’ ένα πεντάλεπτο, μετατρέποντας το 0-0 σε 3-0. Αρχικά έφυγς στην πλάτη της άμυνας από αριστερά και έκανε το σουτ, ο Μάρκου (Πάμπης για τους Παραλιμνίτες) απέκρουσε ασταθώς και ο Κυπριανού που ακολούθησε την φάση σκόραρε για το 1-0. Στην συνέχεια στο 42’ δέχθηκε την παράλληλη πάσα από τον Πάρπα, έκανε μια… πιρουέτα και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στα δίκτυα και τέλος στο 45’ με την ταχύτητα που τον διακρίνει ξεπέρασα τον αντίπαλο του από δεξιά και έδωσε την ασίστ στον Μπούντιμιρ για το 3-0.

Τυπικής διαδικασίας το β' μέρος

Το… πεντάλεπτο του Ηλία ήταν αρκετό για να μετατρέψει σε τυπικής διαδικασίας το δεύτερο ημίχρονο. Πλέον το ενδιαφέρον επικεντρωνόταν περισσότερο γύρο από το τελικό αποτέλεσμα, με τον Κουμή στο 49’ να σκοράρει με ωραίο πλασέ από αριστερά και τον Βαττή να συνεχίζει να κάνει πάρτι στο 58’, ντριμπλάροντας όποιον βρήκε μπροστά για το 5-0. Απ’ εκείνο το σημείο ξεκίνησαν και οι αλλαγές, με τον Νίκο Καραγεωργίου να έχει την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής στους Σολωμού, Κοσμά και Ιωάννου, ξεκουράζοντας παράλληλα τους Μπούντιμιρ, Πιερέττη και Βαλλιάνο. Το τελικό 6-1 διαμόρφωσε με ατομική ενέργεια και σουτ από πλάγια θέση ο Κουμής.

Βαττής και Κουμής

Παίκτης που να υστέρησε δεν υπάρχει και πώς να υπάρχει άλλωστε σε ένα παιχνίδι που η Ένωση επικράτησε με 6-1 και το σκορ θα μπορούσε να είναι… διψήφιο. Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Ηλίας Βαττής, έχοντας δύο γκολ, μία ασίστ και όντας ο δημιουργός του γκολ που πέτυχε ο Κυπριανού. Ήταν μέσα στα τέσσερα από τα έξι γκολ δηλαδή. Από κοντά σε απόδοση ο Κουμής, ο οποίος αν και στο πρώτο μέρος όταν αγωνίστηκες ως αμυντικό χαφ ήταν μέτριος έως κακός, στην επανάληψη όταν μετακινήθηκε στο αριστερό άκρο ήταν ασταμάτητος, πετυχαίνοντας δύο υπέροχα γκολ.

Άρεσε ο Στέλιος

Ξεχωριστή είναι η περίπτωση του Στέλιου Πάρπα, με τον διεθνή άσο να πραγματοποιεί την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, αγωνιζόμενος ως δεξί μπακ. Είχε δοκάρι στο 0-0, είχε την ασίστ στον Βατττή στο 2-0, δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο η πλευρά του αμυντικά και συμμετείχε στις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες της ομάδας του. Έμεινε εκτός δράσης για αρκετό καιρό, χάνοντας πολλά παιχνίδια και είναι φυσιολογικό να βρεθεί εκτός ρυθμού. Παιχνίδι με παιχνίδι φαίνεται να είναι καλύτερος και να δείχνει ότι έχει πολλά να προσφέρει. Ασφαλώς και δεν είναι δείγμα γραφής για την ποιότητα του ένας αγώνας με τον Διγενή Ορόκλινης, ας μην ξεχνάμε ότι πριν μια τριετία ήταν τρίτος στόπερ στην κορυφαία ομάδα (και πρωταθλήτρια) ΑΕΛ. Ζητούμενο είναι η αγωνιστική του κατάσταση και σήμερα έδειξε 100% ετοιμοπόλεμος.

Ο Κυπριανού και οι άλλοι

Πρώτος σκόρερ της Ένωσης εξακολουθεί να είναι ο Ανδρέας Κυπριανού. Ο 26χρονος επιθετικός βρέθηκε στο αρχικό σχήμα για δεύτερη μόλις φορά με τον Νίκο Καραγεωργίου στον πάγκο και φρόντισε να σκοράρει ξανά, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ που ουσιαστικά… έλυσε τα πόδια των υπόλοιπων. Με το αυτό το γκολ έφτασε στα οκτώ στο φετινό πρωτάθλημα, δύο περισσότερα από τον Μπασόφ που τον ακολουθεί και τρία περισσότερα από τον Βαττή, που έφτασε στα πέντε. Από τέσσερα γκολ έχουν οι Μπούντιμιρ και Βαλλιάνος.

Συμβαίνουν και αυτά

Το γκολ που δέχθηκε η Ένωση είναι απ’ αυτά που τα βλέπεις σε χιουμοριστικά βίντεο στο Youtube και απορείς αν συμβαίνουν στην πραγματικότητα ή είναι προϊόν μοντάζ. Τελικά συμβαίνουν και όσοι βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο «Τάσος Μάρκου» ήταν αυτόπτες μάρτυρες. Ο Κοσμά γύρισε την μπάλα στον Αμπάρη, αυτός προτίμησε να την κοντρολάρει, σήκωσε το πόδι ψηλά και να την πατήσει με τις «τάπες» του παπουτσιού όμως το σήκωσε λίγο πιο ψηλά από το επιτρεπτό όριο. Η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του και η Ορόκλινη μείωσε σε 5-1 από το πουθενά. Τέτοια γκολ όταν τα δέχεσαι στο 5-0, ξεχνιούνται την επομένη όμως όταν τα δέχεσαι με το παιχνίδι στο 0-0 ή στο 1-1, σου μένουν μια ζωή.

Σε αριθμούς...

Η Σαββατιάτικη νίκη ήταν η ευρύτερη στο φετινό πρωτάθλημα για την Ένωση. Τόσο όσον αφορά την επιθετική επίδοση των έξι γκολ, όσο και με την συνολική διαφορά ανάμεσα σε γκολ υπέρ και κατά (πέντε). Πλέον η Ένωση με 14 νίκες σε 20 παιχνίδια έχει τις περισσότερες μαζί με Πάφο και Άρη, με 42 γκολ ενεργητικό έχει την καλύτερη επίθεση και με 11 γκολ παθητικό έχει την καλύτερη άμυνα. Παράλληλα έχει και τις λιγότερες ήττα, μόλις μία από την μακρινή 3η αγωνιστική.

Και τώρα Άρης

Η ισοπαλία του Άρη με την Παρεκκλησιά ήταν ιδανικό αποτέλεσμα για την Ένωση, η οποία ανέβασε την διαφορά από την Λεμεσιανή ομάδα και την 3η θέση στους έξι βαθμούς. Ακολουθεί μεταξύ τους αγώνας στο «Τσίρειο» και φαινομενικά η Παραλιμνίτικη ομάδα ευνοείται και με ισοπαλία, όμως τέτοιο θέμα δεν τίθεται αφού μεγάλος στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και η εξίσου πολύ καλή Πάφος FC του Σοφόκλη Σοφοκλέους δεν αστειεύεται…