Ίδιο παιχνίδι, άνοδος, και τα... παρανοϊκά νούμερα (Φώτος)

Χωρίς να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε αντίσταση η Ένωση συνέχισε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την άνοδο στην Α’ Κατηγορία. Οι «βυσσινί» επικράτησαν εύκολα με 4-0 της Παρεκκλησιάς και με ισάριθμες νίκες στα δύο τελευταία παιχνίδια της χρονιάς, θα πανηγυρίσει και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι επιλογές του Καραγεωργίου

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ήταν ο Αμπάρης, δεξί μπακ ο Πάρπας, αριστερό μπακ ο Βαλλιάνος και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Παπαζαχαρίας και Πιερέττης. Αμυντικά χαφ οι Κοσμά και Φαν Ράνσμπεκ, δεξί χαφ ο Βαττής, αριστερό χαφ ο Κουμής, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Μπασόφ και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπούντιμιρ.

Αλλαγές στον άξονα

Με διαφοροποιήσεις στον άξονα παρέταξε την ομάδα του ο Νίκος Καραγεωργίου, με τους Κοσμά και Φαν Ράνσμπεκ να παίζουν για πρώτη φορά μαζί στην μεσαία γραμμή ως αμυντικά χαφ. Στις υπόλοιπες θέσεις, δεν υπήρχαν οποιεσδήποτε εκπλήξεις και η εντεκάδα ήταν η αναμενόμενη.

Ίδιο παιχνίδι

Το παιχνίδι ήταν όπως τα περισσότερα της Ένωσης το τελευταίο δίμηνο. Ενδιαφέρον υπήρχε μέχρι να σημειωθεί το πρώτο γκολ και απ’ εκεί και πέρα το ενδιαφέρον επικεντρωνόταν γύρω από το τελικό αποτέλεσμα. Απέναντι στην Παρεκκλησιά το πρώτο γκολ ήρθε νωρίς και απ’ εκεί και πέρα οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Καραγεωργίου είχαν εύκολο έργο.

Γρήγορο γκολ και... τέλος

Η Ένωση ξεκίνησε ξανά αποφασιστικά το παιχνίδι και έψαξε το γρήγορο γκολ, το οποίο θα απλοποιούσε την προσπάθεια της για εξασφάλιση μίας ακόμη νίκης. Στο 11’ ο Βαττής κέρδισε το πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα, με το παιχνίδι απ’ εκεί και πέρα να αποδεικνύεται τυπική διαδικασία αφού απ’ την στιγμή που εξαλείφθηκε το οποιοδήποτε άγχος, το έργο των «βυσσινί» απλοποιήθηκε.

Εύκολα... ξεμπέρδεψε

Στο 30’ ο Μπούντιμιρ μετά από εξαιρετική συνεργασία με τον Μπασόφ πέτυχε ένα προσωπικό γκολ, δείγμα της ποιότητάς του. Στην επανάληψη μέσα σε ένα δεκάλεπτο οι Πιερέττης και Κοσμά πέτυχαν από ένα γκολ και με δεύτερο τεσσάρα (μετά το 1-4 του πρώτου αγώνα), η Ένωση… ξεμπέρδεψε και με την Παρεκκλησιά.

Δεν άλλαξαν την εικόνα οι αλλαγές

Αυτή την φορά οι αλλαγές δεν μπόρεσε να… ανανεώσουν το παιχνίδι, να δώσουν ρυθμό στους «βυσσινί». Οι Αρτυματάς, Ζαννέτου και Ιωάννου που μπήκαν στο παιχνίδι, παρασύρθηκαν από το χαμηλό τέμπο που είχε ο αγώνας ελέω του 4-0, που έμοιαζε περισσότερο με καλοκαιρινό φιλικό προετοιμασίας. Το θετικό είναι ότι ξανά τρεις νεαροί πήραν χρόνο συμμετοχής, κάτι που θα τους βοηθήσει μελλοντικά σε πιο κρίσιμα παιχνίδια.

Πόσο πολυτέλεια...

Για ένα ακόμη παιχνίδι ο Μάριο Μπούντιμιρ έδειξε πόσο πολυτέλεια είναι για μια ομάδα που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας. Ο Κροάτης φορ ήταν απολαυστικός, μακριά από την περιοχή κατέβαζε την μπάλα με ασφάλεια, με προσποιήσεις… άδειαζε τους αντιπάλους του και την μοναδική φορά που βρέθηκε… φάτσα με τον αντίπαλο γκολκίπερ, πλάσαρε εύστοχα.

Ο σκόρερ Αδάμος

Ο Αδάμος Πιερέττης συνέχισε τις υψηλές πτήσεις, όντας αλάνθαστος αμυντικά αλλά αυτή την φορά συνδυάζοντας το και με ένα υπέροχο γκολ. Έκλεψε την μπάλα στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ξεκίνησε κατά μέτωπο επίθεση, έδωσε στον Βαττή και συνέχισε την κάθετη κίνησή του, πήρε την ασίστ από τον συμπαίκτη του και αφού πέρασε και τον αντίπαλο γκολκίπερ σκόραρε το δεύτερο γκολ του στο πρωτάθλημα.

Χωρίς να εντυπωσιάσει... μέσα σε τρία γκολ

Την παρατεταμένη περίοδο φόρμας του επιβεβαίωσε ξανά ο Ηλίας Βαττής. Ο διεθνής άσος χωρίς να πραγματοποιήσει εμφάνιση εφάμιλλη των προηγούμενων αγώνων, ήταν ουσιαστικός όντας μέσα στα τρία από τα τέσσερα γκολ της ομάδας του. Στο πρώτο κέρδισε ο ίδιος το πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα, στο τρίτο έδωσε την ασίστ στον Πιερέττη και στο τέταρτο ήταν ο δημιουργός, δίνοντας στον Κουμή και αυτός στον Κοσμά, που χρίστηκε σκόρερ.

Τα… παρανοϊκά στατιστικά

Τα… παρανοϊκά στατιστικά του Νίκου Καραγεωργίου συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν. Με τον Ελλαδίτη τεχνικό στον πάγκο, η Ένωση παραμένει αήττητη έχοντας 14 νίκες και 3 ισοπαλίες σε 17 αγώνες. Παράλληλα έχει σκοράρει 43 γκολ σε αυτούς τους αγώνες και έχει δεχθεί μόλις έξι, ένα αυτογκόλ και ένα από το σημείο του πέναλτι. Το παρανοϊκό έχει να κάνει με το ότι δεν ανέλαβε την ομάδα από την αρχή της σεζόν, ούτε την παρέλαβε στο πικ της απόδοσής της, αλλά σε μια περίοδο που όδευε από την μία γκέλα στην άλλη και με την απόδοσή της προβλημάτιζε.

Μετά τον άνοδο, το πρωτάθλημα

Η άνοδος σφραγίστηκε, ανεξάρτητα από το αν θα είναι 12 ή 14 οι ομάδες στην πρώτη κατηγορία με την νέα αγωνιστική περίοδο. Πλέον το ζητούμενο είναι ένα και μοναδικό, η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Απομένουν δύο αγώνες απέναντι σε δύο δυνατές και δυσκολοκατάβλητες ομάδες όπως η ΑΕΖ και η Ελπίδα, όμως η ΕΝΠ έχει αποδείξει ότι με την δυναμική που έχει αναπτύξει τίποτα δεν μπορεί να την σταματήσει.