Το αντίο που αρμόζει, σε ένα… γεννημένο αρχηγό (Βίντεος)

Όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος. Ένα τέτοιο πλησιάζει και αφορά τον εμβληματικό αρχηγό της Ένωσης, Δήμο Γούμενο.

Είναι γνωστό εδώ και μήνες ότι η φετινή είναι η τελευταία σεζόν για τον «κάπτεν» της Παραλιμνίτκης ομάδας. Το πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας βρίσκεται στο τέλος του και η αντίστροφη μέτρηση για το αντίο ενός σπουδαίου αθλητή και πάνω απ’ ‘όλα ανθρώπου, ξεκίνησε…

Το Σάββατο, η Ένωση υποδέχθηκε την ΑΕΖ στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής και επικράτησε 3-0, παραμένοντας στην κορυφή. Το εν λόγω παιχνίδι, ήταν και το τελευταίο εντός έδρας αφού το ερχόμενο Σάββατο η ΕΝΠ θα μεταβεί στην Ξυλοφάγου για να αντιμετωπίσει την τοπική Ελπίδα. Γι’ αυτό και οι παρευρισκόμενοι στο «Τάσος Μάρκου» είχαν την ευκαιρία να ζήσουν συγκινητικές στιγμές.

Στα τελικά στάδια του αγώνα, ο Νίκος Καραγεωργίου προχώρησε στην 3 η και τελευταία του αλλαγή, περνώντας στο παιχνίδι τον Κυπριανού και… τραβώντας εκτός του Γούμενο. Η κίνηση αυτή ήταν για ευνόητους λόγους…

«Standing ovation» που λένε και οι Αμερικανοί. Όλο το γήπεδο όρθιο να χειροκροτεί τον μεγάλο αρχηγό, που με τα μάτια βουρκωμένα αποχωρούσε από το γήπεδο, ανταπέδιδε για λίγε λεπτά το χειροκρότημα και κατευθυνόταν στον πάγκο.

Με το τέλος του αγώνα, είχαμε και τον δεύτερο γύρο. Ο Δήμος πλησιάζει την κερκίδα, η οποία φωνάζει ρυθμικά το όνομα του και χειροκροτεί παρατεταμένα. Ακολούθως έχουμε την Τρίτη πράξη, με τον Γούμενο να ανεβαίνει στην κερκίδα και να παραλαμβάνει τιμητική πλακέτα από τον Συ.Φι. ΕΝΠ –Θύρα 26.

Η συνέχεια αναμένεται στην Ξυλοφάγου, εκεί που αν όλα κυλήσουν ομαλά και η Ένωση κερδίσει την Ελπίδα, ο μεγάλος αρχηγός θα αποχαιρετήσει τα γήπεδα πραγματοποιώντας το παιδικό του όνειρο. Να πανηγυρίσει ένα τρόπαιο με την ομάδα της καρδιάς του, ακόμα καλύτερα όντας και αρχηγός της.

To βίντεο της στγμής της αλλαγής

Η αποθέωση στο φινάλε

Και ένα βίντεο - αφιέρωμα που ετοίμασε η οπαδική ιστοσελίδα www.vissini-spilios.net.