H πονηριά του Τσιακλή, ο "killer" Μάριο και το φινάλε (Βίντεο-Φώτος)

Πιο εύκολα απ’ ότι αναμενόταν η Ένωση επικράτησε με 3-0 της ΑΕΖ και έκανε το προτελευταίο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας. Το τελευταίο πλησιάζει…

Οι επιλογές του Καραγεωργίου

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ήταν ο Αμπάρης, δεξί μπακ ο Γούμενος, αριστερό μπακ ο Βαλλιάνος και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Παπαζαχαρίας και Πιερέττης. Αμυντικά χαφ οι Τσιακλής και Κολάνης, δεξί χαφ ο Βαττής, αριστερό χαφ ο Φαν Ράνσμπεκ, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Μπασόφ και ο Μπούντιμιρ στην κορυφή της επίθεσης.

Οι διαφοροποιήσεις

Χωρίς πολλές εκπλήξεις ο καταρτισμός της εντεκάδας από τον Νίκο Καραγεωργίου, που επανέφερε στο αρχικό σχήμα τον αρχηγό Δήμο Γούμενο ενώ στην μεσαία γραμμή μετά από αρκετό καιρό αγωνίστηκαν μαζί οι Κολάνης και Τσιακλής. Στις υπόλοιπες θέσεις λίγο πολύ αγωνίστηκαν οι αναμενόμενοι.

Το γρήγορο γκολ

Απέναντι σε μια ομάδα που έδειξε και στο πρώτο παιχνίδι αλλά και γενικότερα με την πορεία της ότι ξέρει καλά να αμύνεται, βασικό ζητούμενο ήταν το γρήγορο γκολ που θα… ανοίξει την αντίπαλη άμυνα και θα απλοποιήσει το παιχνίδι. Κάτι τέτοιο ευτύχησε η Ένωση να πετύχει με τον Φαν Ράνσμπεκ, με τον Βέλγο άσο να σκοράρει από μακρινή απόσταση ένα υπέροχο γκολ.

Μαέστρος ο Κολάνης

Οι «βυσσινί» είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, κυκλοφορούσαν σωστά την μπάλα με τον Κολάνη να είναι απολαυστικός και όταν έφτανε η μπάλα μπροστά, ο Μπούντιμιρ απλά υπενθύμιζε πόσο πολυτέλεια είναι για ομάδα Β’ Κατηγορίας. Η κακή μέρα που βρέθηκε ο Βαττής δεν επηρέασε την ανάπτυξη, αφού ο Φαν Ράνσμπεκ ήταν εξαιρετικός και… έπαιζε και για τους δύο.

Η πονηριά του Τσιακλή και η άνεση του Μπούντιμιρ

Το δεύτερο γκολ ήρθε πριν το τέλος του ημιχρόνου και ουσιαστικά… τελείωσε το παιχνίδι. Μπορεί ο Μπούντιμιρ να πιστώνεται το γκολ, αφού… άδειασε τον αντίπαλο με ωραία προσποίηση και στην συνέχεια πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Καϊρίνου, ωστόσο η όλη φάση ήταν προϊόν τη πονηριάς του Τσιακλή. Η ΕΝΠ κέρδισε φάουλ στον χώρο της μεσαίας γραμμής, συμπαίκτες και αντίπαλοι άρχισαν την κουβέντα όμως ο Τσιακλής έτρεξε, πήρε την μπάλα, την έβαλε στο έδαφος και εκτέλεσε γρήγορα, δίνοντας την ασίστ στον Μπούντιμιρ και ο Κροάτης διαμόρφωσε το 2-0.

Τυπική διαδικασία

Τυπικής διαδικασίας το δεύτερο ημίχρονο, ειδικά απ’ την στιγμή που κέρδιζε και η Πάφος και το πρωτάθλημα δεν θα ολοκληρωνόταν το Σάββατο. Η Ένωση απλά δεν κινδύνευσε σε κανένα σημείο του αγώνα, είχε τον πλήρη έλεγχο και  έψαχνε το τρίτο γκολ με τους ορεξάτους Μπασόφ και Μπούντιμιρ και εντέλει το σημείωσε με τον τελευταίο. Μία ακόμη άνετη νίκη, ένα ακόμη βήμα πριν από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι δύο... ένα κλικ πιο πάνω

Τον τίτλο του κορυφαίου μοιράζονται από κοινού οι Γιώργος Κολάνης και Κένεθ Φαν Ράνσμπεκ. O… υπαρχηγός ήταν απλά απολαυστικός, πραγματικός μαέστρος στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Μοίραζε το παιχνίδι με αρμονία, με ελάχιστες έως και μηδενικές λάθος πάσες και με διάθεση – τρέξιμο από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Ο δεύτερος είναι πραγματικά περίπτωση – λαβράκι, αφού εκτός του ότι μπορεί να αγωνιστεί σε 3-4 θέσεις, το κάνει με τέτοιο τρόπο που σε προβληματίζει για το ποια είναι τελικά η φυσική του θέση. Κοντρολαρισμένος παίκτης, πέτυχε ένα υπέροχο γκολ, ξεκίνησε πολλές επιθέσεις με ντρίμπλες και κάθετες πάσες ενώ διακρίθηκε και ανασταλτικά δίνοντας πολλές βοήθειες στον Βαλλιάνο.

Το φινάλε του ΑΡΧΗΓΟΥ

Την… παράσταση έκλεψε φυσικά ο Δήμος Γούμενος. Το παιχνίδι με την ΑΕΖ ήταν το τελευταίο εντός έδρας για τον αρχηγό, ο οποίος ως γνωστόν φέτος κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Απομένει ένας ακόμη αγώνας, αυτός του ερχόμενου Σαββάτου στην Ξυλοφάγου απέναντι στην τοπική Ελπίδα. Αυτό θα είναι και το κύκνειο άσμα για τον μεγάλο αρχηγό και το ιδανικό σενάριο δεν είναι άλλο, από την αποχώρηση του από τα γήπεδα με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τα βίντεο του αγώνα