44 λόγοι που η φετινή χρονιά θα μείνει αξέχαστη! (Φώτος-Βίντεο)

Ο αριθμός σημειολογικός. Τόσα ήταν τα χρόνια ανελλιπούς παρουσίας για τους «βυσσινί» στην μεγάλη κατηγορία, με το σερί να σταματά στην περσινή περίοδο.

Την σεζόν 1968-69 η Ένωση κατακτά το πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας και την επόμενη σεζόν (1969-70) συμμετέχει για πρώτη φορά στην Α’ Κατηγορία. Έκτοτε και για 44 ολόκληρα χρόνια δεν υποβιβάστηκε ποτέ, μέχρι πέρσι όταν και με την ισοπαλία στο «Δασάκι» απέναντι στον Εθνικό… γεύτηκε την πίκρα του υποβιβασμού.

Μετά από 44 χρόνια λοιπόν, φέτος η Ένωση αγωνίστηκε ξανά στην Β’ Κατηγορία και ολοκλήρωσε την χρονιά όπως αρμόζει στην ιστορία της. Με άνοδο, συνδυασμένη μέσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η ιστοσελίδα μας www.kerkida.net παρακολούθησε από κοντά την προσπάθεια της Παραλιμνίτικης ομάδας για άμεση επάνοδο στα… σαλόνια του Κυπριακού ποδοσφαίρου και με σημείο αναφοράς τον αριθμό 44, πιο κάτω σας παρουσιάζει 44 στιγμές οι οποίες καθιστούν την φετινή χρονιά αξέχαστη!

1.    Τον Δήμο Γούμενο να σηκώνει ψηλά το τρόπαιο του πρωταθλητή. Το ιδανικό αντίο, για έναν εμβληματικό αρχηγό.

2.    Το… μούδιασμα στο άκουσμα της πρόσληψης του Μάριου Κωνσταντίνου.

3.    Τους Παραλιμνίτες που ταξίδεψαν μαζικά στην Πάφο στο παιχνίδι της πρεμιέρας με την Πάφος FC.

4.    Την ήττα… σοκ από την ΑΠΕΠ στην Κυπερούντα, με την ΕΝΠ να έχει τρία δοκάρια και να ηττάται με την...  (αυτό)γκολάρα του Γούμενου με 1-0.

5.    Την Ένωση να είναι αήττητη σε ντέρμπι και όμως στον πρώτο γύρο να έχει απώλειες από τις τέσσερις τελευταίες (τότε ομάδες). ΕΝΑΔ, Ολυμπιακό, Ορόκλινη και ΑΠΕΠ.

6.    Τις μεταγραφές επιπέδου Α’ Κατηγορίας, ποδοσφαιριστών πολύ καλύτερων από τους περσινούς που είχε η ΕΝΠ στην μεγάλη κατηγορία (Βαττής, Πάρπας, Σολωμού, Μπούντιμιρ, Παπαζαχαρίας, Αμπάρης, Μπάουμαν).

7.    Την… περιπτωσάρα Ράγκελ Αμπούσεφ ο οποίος αν και δεκάρι, αν και αγωνίστηκε μόλις ένα γύρο πρόλαβε να αντικρίσει 8 κίτρινες κάρτες και να έχει το ρεκόρ για τους «βυσσινί».

8.    Τον έφορο του ποδοσφαιρικού τμήματος Πάμπο Βράκα, να απουσιάζει από το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Διγενή Ορόκλινης αφού παντρευόταν η αδερφή του, όμως ενώ ήταν στην Εκκλησία να στέλνει μηνύματα και να παίρνει τηλέφωνο δικό του άτομο, ρωτώντας για την εξέλιξη του αγώνα. 

9.    Τον Μάριο Μπούντιμιρ να μας αποστομώνει όλους (πάνω απ’ όλους τον «Κασάπη» που τον… σκάρταρε πριν ντεμπουτάρει καν) και να διδάσκει πώς παίζεται η θέση του σέντερ φορ.

10.    Τον «Κασάπη» να παίρνει την προσωπική του ρεβάνς, αφού από την αρχή πόνταρε στον Ανδρέα Κυπριανού χαρακτηρίζοντας τον ως τον «σίουρο άππαρο» και αυτός τον δικαίωσε, όντας πρώτος σκόρερ της ΕΝΠ με δέκα γκολ, με τα δύο να είναι αυτά που έδωσαν στην ομάδα τον τίτλο του πρωταθλητή.

11.    Τον Ηλία Βαττή να την βλέπει… Ρόκι Μπαλμπόα, να κάνει την ανοησία στο παιχνίδι της πρεμιέρας με την Πάφο, αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα (μοναδική στην καριέρα του) και χάνοντας πέντε παιχνίδια της ομάδας του.

12.    Τον Γιώργο Αμπάρη να κάνει την επέμβαση της χρονιάς στο Ζακάκι, με το παιχνίδι στο 0-0 στο 93:30 και 30 δευτερόλεπτα αργότερα ο Μπασόφ να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ του αγώνα. Τον Ελλαδίτη πορτιέρο να κάνει την παρ’ ολίγον γκάφα της χρονιάς, όταν χωρίς να δει πίσω το στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ομόνοια Αραδίππου, άφησε την μπάλα στο έδαφος και λίγο έλειψε ο αντίπαλος να την κλέψει και να σκοράρει.

13.    Την πονηριά του Τσιακλή στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΖ, όταν εκτέλεσε γρήγορα φάουλ στο κέντρο και έδωσε την ασίστ στον Μπούντιμιρ. Το ίδιο έκανε και στην Πόλη Χρυσοχούς στις καθυστερήσεις, όμως εκεί άκουσε… φωνές που βιάστηκε να παίξει!

14.    Τον Αδάμο Πιερέττη ο οποίος από ρεζέρβα και ποδοσφαιριστής για να συμπληρώνει τις προπονήσεις, με την παλληκαριά του και με τον τσαμπουκά του κατάφερε να μεταμορφωθεί σε βασικό και αναντικατάστατο ποδοσφαιριστή της ομάδας.

15.    Τον Σάσα Γιοβάνοβιτς, τον περσινό προπονητή της Ένωσης που είναι αυτός που στέρησε το αήττητο πρωτάθλημα.

16.    Την νίκη με 1-0 στην Πόλη Χρυσοχούς με το γκολ του Βαττή, στην πιο δύσκολη νίκη της σεζόν.

17.    Τα δύο γκολ του Βασίλη Βαλλιάνου στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Παρεκκλησιά. Δύο εκτελέσεις φάουλ ολόιδιες, σαν μία.

18.    Τον Γιώργο Κολάνη να σκοράρει ξανά μετά από 2458 ημέρες

19.    Τον Δήμο Γούμενο να σκοράρει ξανά μετά από 1791 ημέρες!

20.    Την άνεση με την οποία κάλυψαν την αριστερή πλευρά της μεσοεπιθετικής γραμμής οι τρεις μικροί, Κουμής, Γιωρκάτζιης και Ιωάννου.

21.    Τον Πιμ Μπάουμαν να… ζωγραφίζει με τα πατήματα και τις προσποιήσεις του στην μεσαία γραμμή.

22.    Τον… σαντανομένο Κονσταντίν Μπασόφ, να καταφέρνει να κάνει ανακατωσούρες (με την καλή έννοια) προς όφελος της ομάδας του. Χωρίς να εντυπωσιάσει ήταν ουσιαστικός με 9 γκολ, αρκετές ασίστ και κάποια κερδισμένα πέναλτι.

23.    Τον Στέλιο Πάρπα να ακούει αρκετή γκρίνια (ακόμη και για το ότι ήταν τραυματίας!) όμως στον δεύτερο γύρο να δίνει απαντήσεις τόσο ως δεξί μπακ όσο και ως στόπερ.

24.    Τις κερκίδες στην Κυπερούντα που θύμιζαν… Κολοσσαίο και την κλήρωση στο ημίχρονο με έπαθλο ένα… χοιρομέρι!

25.    Τον απόηχο που ακολούθησε από το γειτονικό ντέρμπι με την Αναγέννηση Δερύνειας, με αφορμή το κερδισμένο πέναλτι από τον Μαρτίνο Σολωμού.

26.    Το ντέρμπι με τον Άρη στο Παραλίμνι με τον Τσιακλή να σκοράρει το γκολ της ζωής του.

27.    Το ντεμπούτο του Νίκου Καραγεωργίου στον πάγκο της ομάδας που συνοδεύτηκε με ισοπαλία 1-1 στην Ερήμη όμως η συγκεκριμένη ήταν μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις της χρονιάς.

28.    Το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Διγενή Ορόκλινης που στο τέταρτο το σκορ έπρεπε να είναι 4-0. Εντέλει, το μας ολοκληρώθηκε στο 1-1.

29.    Την ξαφνική… νεροποντή στα Πολεμίδια στον εκτός έδρας αγώνα με την Καρμιώτισσα.

 

Ούτε η απίστευτη καταιγίδα που ξέσπασε χθες στα Πολεμίδια πτόησε τους Ενωσίτες. Ήταν εκεί τηρώντας την υπόσχεση που δώ... Posted by Ενωσις Νεων Παραλιμνιου Επισημο on Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015

30.    Το μπέρδεμα των υπεύθυνων ασφαλείας στο «Μακάρειο» που άλλαξαν τρεις φορές κερκίδα στους φίλους της ΕΝΠ.

31.    Το ότι σκόραραν οι 18 από τους 23 (πλην τους γκολκίπερ) παίκτες! Δεν βρήκαν δίκτυα οι νεαροί Ιωάννου, Αρτυματάς και Κίττος και οι στόπερ Παπαζαχαρίας και Πάρπας (ο τελευταίος είχε 2-3 δοκάρια). 

32.    Το… τρομακτικό πεντάλεπτο του Ηλία Βαττή στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Διγενή Ορόκλινης, όπου κατάφερε να δημιουργήσει το πρώτο, να πετύχει το δεύτερο και να δώσει την ασίστ στο τρίτο γκολ της ομάδας του.

33.    Τον «Μέλιο» να δίνει ρεσιτάλ στις κερκίδες και αφού η ΕΝΠ καθάριζε τα παιχνίδια, ασχολείτο περισσότερο με τον ΠΑΟΚ και τους 17άρηδες που είχε ως έφορος της U17 στην περσινή περίοδο.

34.    Το μέλος του Δ/Σ Τάσο Εγγλέζου να απορεί κάθε φορά που δεν έβλεπε στο γήπεδο τον ξάδερφο του, Δημήτρη. Η έκπληξη θα ήταν στην αντίθετη περίπτωση φίλε Τάσο!

35.    Το σλόγκαν των οργανωμένων «Αυτό το ταξίδι θα το κάνουμε μαζί», το οποίο δεν ήταν μόνο στα λόγια αλλά μετατράπηκε και σε πράξη, με πρωτεργάτες τον Παναγιώτη, τον Φώτη και τον Πασχάλη. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια, από την Δερύνεια μέχρι την Πόλη Χρυσοχούς, η Ένωση έπαιζε… εντός. 

36.    Την Ένωση να μην σκοράρει κανένα γκολ με το κεφάλι μέχρι και την 17η αγωνιστική και τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, εκεί όπου στο ντεμπούτο του και στην πρώτη σέντρα που του έγινε, ο Μάριο Μπούντιμιρ με κεφαλιά σκόραρε το πρώτο.

37.     Τα ισοπεδωτικά -έως και προκλητικά - σχόλια στα social media μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα των πρώτων αγωνιστικών. Μπορεί να πέρασε ο καιρός, μπορεί οι νίκες να ήρθαν όμως τα γραπτά μένουν.

38.    Σε όλα τα γήπεδα που αγωνίστηκε η Ένωση, πέραν του πάθους και του φανατισμού για νίκη υπήρχε μεγάλος σεβασμός και κανένα… επεισόδιο από τους αντιπάλους.

39.    Τον Πάτερ Ηράκλη να είναι πανταχού παρών, είτε Σάββατο είτε Κυριακή, είτε εντός είτε εκτός έδρας και στο τέλος σαν επιβράβευση, να σηκώνει και αυτός το τρόπαιο του πρωταθλητή!

40.    Το πόσο άξιος αντίπαλος ήταν η Πάφος, η οποία διεκδίκησε το πρωτάθλημα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

41.    Το ότι χρειάστηκε να περάσουν 3255 μέρες για να σκοράρει ξανά έξι γκολ η Ένωση, στον εντός έδρας αγώνα με τον Διγενή Ορόκλινης του… δικού της Πάμπη.

42.    Το ότι χρειάστηκε να φτάσει το παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής με την ΑΕΖ στο Ζακάκι για να αντικρίσει κίτρινη κάρτα ο Κολάνης.

43.    Παραλιμνίτες και Δερυνειώτες να... αρχίζουν το μεταξύ τους ντέρμπι, ημέρες πριν μέσω Facebook!

44    Την αποθέωση του κόσμου στον Δήμο Γούμενο όταν αυτός έγινε αλλαγή στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της χρονιάς, με την ΑΕΖ.