Το report του διπλού με ΠΑΕΕΚ

Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ο Ολυμπιακός Λευκωσίας αναφέρεται στην εκτός έδρας νίκη κόντρα στην ΠΑΕΕΚ με 0-1.

Αναλυτικά:

Σε μία δύσκολη έδρα και σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός Λευκωσίας κατάφερε για όγδοη φορά στις πρώτες έντεκα αγωνιστικές να αποδράσει με το τρίποντο της νίκης, κερδίζοντας την ΠΑΕΕΚ στο Κερύνεια επιστροφή με 0-1.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε ισοζυγισμένο, με τις δύο ομάδες να έχουν τα διαστήματά τους στα οποία υπερίσχυσαν στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα μας είχε τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά, καθώς επίσης και στο διάστημα 30-40, πατούσε συχνά στην περιοχή της αντιπάλου ομάδας, χωρίς όμως να χάσει την κλασσική ευκαιρία. Η ΠΑΕΕΚ στο πρώτο ημίχρονο κοίταξε το παιχνίδι με αξιώσεις και σε δύο τουλάχιστο περιπτώσεις οι επιθετικοί της αντίπαλης ομάδας ήταν απειλητικοί για την εστία του Ολυμπιακού.

Στην επανάληψη, η επικυριαρχία του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο ήταν καθολική. Η είσοδος του Πολυκάρπου στον αγώνα, σε συνδυασμό με τις εσωτερικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο Χρύσης άλλαξαν σημαντικά την εικόνα της ομάδας, με αποτέλεσμα η μία ευκαιρία να διαδέχεται την άλλη. Κορυφαία ευκαιρία του Ολυμπιακού στο 60, όταν ο Μασίνουα με σουτ εντός της μικρής περιοχής σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Τελικά η ομάδα μας κατάφερε να παραβιάσει τα αντίπαλα δίκτυα στο 73 με την χρυσή αλλαγή του Χρύση, τον Γιώργο Λοίζου, ο οποίος με όμορφη κεφαλιά μέσα στην μικρή περιοχή κατάφερε να παραβιάσει την εστία της ΠΑΕΕΚ. Η συνέχεια του παιχνιδιού κύλησε με τον Ολυμπιακό να εξακολουθεί να παραμένει επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις χωρίς όμως να καταφέρει να διευρύνει τον δείκτη του σκορ. Το τέλος του αγώνα βρήκε τους 300 περίπου Ολυμπιακούς που παρευρέθηκαν στο γήπεδο της ΠΑΕΕΚ να πανηγυρίζουν την μεγάλη νίκη της ομάδας μας, ενόψει του δύσκολου προγράμματος που έπεται.

Για τον Ολυμπιακό αγωνίστηκαν οι εξής έντεκα: Salva, Γαβριηλίδης, Νικολάου, Χριστοφίδης (46’ Πολυκάρπου), Σαμάρας, Regino, Suarez, Αντωνίου, Mario Martos (90’ Πούγιουκκας), Παχίπης, (65’ Λοίζου), Mashinya.

* Πολλοί οι παλιοί γνώριμοι σήμερα με τα χρώματα της ΠΑΕΕΚ, καθότι η μισή εντεκάδα (Κώστα, Ορατίου, Θεράποντος, Βασιλείου, Παναγιώτου) αλλά και ο γενικός αρχηγός (Νησιώτης) της αντίπαλης ομάδας αγωνίστηκαν η υπηρέτησαν στο πρόσφατο παρελθόν στον Ολυμπιακό.
* Χειροκροτήθηκε θερμά από τους φίλους του Ολυμπιακού ο Θεράποντος κατά την αλλαγή του. Οι φίλοι του Ολυμπιακού δεν ξεχνούν την τεράστια συνεισφορά του ποδοσφαιριστή στην περσινή πορεία του Ολυμπιακού.
* Ακολουθούν τρεις αγώνες φωτιά με τους τρεις πρώτους του βαθμολογικού πίνακα. Συγκεκριμένα αυτό το Σάββατο στις 14.30 ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΖ Ζακακίου στο Μακάρειο, ενώ ακολουθούν τα παιχνίδια με Αναγέννηση (εκτός) και Καρμιώτισσα (εκτός).