(ΒΙΝΤΕΟ) Σεραφείμ, Τορναρίτης και Χρύσης για… όλα!

Ο Ολυμπιακός Λευκωσίας παρέθεσε το πρωί της Τρίτης, δημοσιογραφική Διάσκεψη στο "Moon Cocktail Bar & Tapas", στη Λευκωσία.

Το kerkida.net ήταν εκεί και σας μεταφέρει με βίντεο και αναλυτικό ρεπορτάζ τα όσα ειπώθηκαν…

Αρχικά μίλησε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Κώστας Σεραφείμ που ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς με ιδιαίτερη αναφορά στον Χριστόφορο Τορναρίτη και το "Moon Cocktail Bar & Tapas"…

“Σαν διοίκηση αναλάβαμε σε μια πολύ άσχημη φάση στο σωματείο. Με το τέλος του πρώτου γύρου φέραμε δύο δικά μας παιδιά και με την προσθήκη του Ευγένιου Αντωνίου που επέστρεψε από τον τραυματισμό του δώσαμε περισσότερες επιλογές στον προπονητή.

Μειώσαμε το μπάτζετ στο 25%. Τίποτα όμως από αυτά δεν θα καταφέρναμε χωρίς τον κύριο Χορηγό μας το "Moon Cocktail Bar & Tapas" του Χριστόφορου Τορναρίτη. Γενικά χωρίς τη βοήθεια των χορηγών μας δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε τη σωτηρία του Ολυμπιακού.

Είμαστε 5 τελικούς πριν τον στόχο όμως όσο κι αν κάποιοι μας θεωρούν φαβορί αυτό δεν μας εφησυχάζει. Ξέρουμε τις δυσκολίες όμως έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και στον κόσμο μας. Θέλουμε ο κόσμος να μας στηρίζει σε αθλητοπρεπή πλαίσια γιατί πληρώσαμε πολλά λεφτά σε πρόστιμα. Καλώ όσους φίλους εκτιμούν το έργο να μας στηρίξουν οικονομικά με το λαχείο των 20 ευρώ.

Τίποτα δεν έχει κριθει, όμως φέτος νιώθουμε πως είμαστε πιο ώριμοι. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα αυτοχρηματοδοτούμενο Ολυμπιακό στην Α΄Κατηγορία. Να στηριχθούμε στον κορμό έχοντας ποιοτική ενίσχυση από ξένους”.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Χριστόφορος Τορναρίτης…

“Ποιος θα μου το έλεγε μετά από δώδεκα χρόνια να μιλάω για τον Ολυμπιακό. Είναι παράξενο που μιλάω για την ομάδα κι αυτή είναι στη β’ Κατηγορία. Όλοι γνωρίζουν πόσο αγαπώ τον Ολυμπιακό και πόσο πληγώθηκα που έφυγα όμως όλα αυτά τα αφήνω στο παρελθόν. Μου ζήτησαν φέτος να βοηθήσω το Δ.Σ, το οποίο κάνει πολύ καλή δουλειά στον Ολυμπιακό. Για αυτό ήρθα να βοηθήσω. Χρειάζεται σοβαρότητα και όχι ιαχές και πανηγύρια. Μένουν 5 αγωνιστικές για να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στην Α’ Κατηγορία. Θα σταθώ δίπλα στην ομάδα, για να πετύχει αυτό τον στόχο και βλέπουμε”.

Τέλος μίλησε ο Χρύσης Μιχαήλ…

“Εκ μέρους του τεχνικού τιμ και των ποδοσφαιριστών θέλω να ευχαριστήσω το Δ.Σ, αυτούς που είναι δίπλα μας και τρέχουν καθημερινά για τον Ολυμπιακό. Ευχαριστώ τον κ. Τορναρίτη που στις δύσκολες ώρες είναι στο πλάι μας. Ευχαριστώ τον κόσμο του Ολυμπιακού που μας στηρίζει ώστε να αποδίδουν καλύτερα οι παίκτες μας. Μένουν 5 τελικοί για την Α’ Κατηγορία. Αυτοί οι Ολυμπιακοί να γίνουν ακόμα περισσότεροι σε αυτά τα παιχνίδια. Εμείς στον αγωνιστικό χώρο και ο κόσμος στην κερκίδα”.

Ακολούθησαν ερωτήσεις προς τον κ. Σεραφείμ…

Για τα οικονομικά και τις οφειλές σε FIFA και ΚΟΠ...

“Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα χρέος 350 με 400 χιλιάδες ευρώ. Ένα ποσό που είναι διαχειρίσιμο για αυτό είναι κι ο λόγος που μαζευτήκαμε κάποιοι άνθρωποι να σώσουμε το σωματείο. Για αυτό το ποσό είναι αδιανόητο να κλείσει το σωματείο. Παραλάβαμε ένα προϋπολογισμό από την προηγούμενη διοίκηση που μειώσαμε κατά 25%. Είχαμε μισθολόγιο 41 000 ευρώ που για τη β’ κατηγορία είναι υπερβολικό και με κάποιες κινήσεις τώρα είναι 30 000. Πέραν του μισθολογίου υπάρχουν οι διακανονισμοί με παλιούς παίκτες οι οποίοι είτε είναι μηνιαίες δόσεις είτε τριμηνιαίες, πρέπει να πληρώνονται. Για αυτό και καλούμε τον κόσμο να βοηθήσει. Μακάρι να είχαμε μόνο τον φετινό προϋπολογισμό να καλύψουμε και να μην είχαμε κι αυτά. Αν είχαμε 350 000 ο Ολυμπιακός θα ξοφλούσε τις παλιές οφειλές”.

Και συμπλήρωσε….

“Εάν είμαστε εμείς στη διοίκηση και πάνε όλα καλά και είμαστε στην Α’ Κατηγορία, λάθη του παρελθόντος δεν θα επαναληφθούν. Ο προϋπολογισμός που θα κάνουμε θα είναι +-10% από τα προβλεπόμενα έσοδα που θα έχει, για να μην φορτώνουμε χρέη στο σωματείο”.

Για τον αριθμό των ομάδων στην Α΄Κατηγορία…

“Σαν ομάδα β κατηγορίας δεν εκπροσωπούμαστε απευθείας με αντιπρόσωπος στις Γ.Σ αφού η Β Κατηγορία έχει τρεις αντιπροσώπους. Δεν είχαμε άμεση εμπλοκή όμως από ότι πληροφορούμε τίποτα σίγουρο δεν υπάρχει. Ούτε για 12 ούτε για 14. Υπάρχει μια συμφωνία προφορική πριν 4 χρόνια, που προνοούσε μεταξύ άλλων να μειωθούν οι ομάδες. Ακούω διάφορους προέδρους Α’ Κατηγορίας να λένε “Τίποτα δεν είναι σίγουρο”. Οπότε τα πλάνα τα δικά μας δεν εξαρτώνται από τον αριθμό των ομάδων. Το πλάνο είναι η επιβίωση του σωματείου. Να φτιάξουμε ανταγωνιστική ομάδα που θα διεκδικήσει την παραμονή της μέσα από τα προβλεπόμενα έσοδα του σωματείου. Αν καταφέρουμε για μια χρονιά να μείνουμε στην Α’ Κατηγορία, ο Ολυμπιακός θα καταστεί αυτοχρηματοδοτούμενος. Έχουμε κόσμο και μπορούμε να βρούμε χορηγούς. Η Α’ Κατηγορία φέρνει τουλάχιστον 20 φορές περισσότερα έσοδα από την Β’. Πέραν των τηλεοπτικών, των χορηγών και των εισιτηρίων που θα είναι πιο πολλά η δυναμική και η συνεισφορά του κόσμου θα έιναι πολύ μεγαλύτερη στην Α΄Κατηγορία. Στη Β΄Κατηγορία ουτέ ένα ευρώ τηλεοπτικά δεν παίρνουμε. Οι ποινές στη Β΄είναι τέτοιες που είναι εξισορροπημένες με τις ομάδες της Α΄ Κατηγορία ”.

Για τα τηλεοπτικά είπε πως εκτός από τις 20 000 ευρώ που δόθηκαν από την ΚΟΠ TV πριν τέσσερα χρόνια, ο Ολυμπιακός, δεν έλαβε άλλα χρήματα…

“Τα τελευταία δύο χρόνια που είμαστε στη διοίκηση δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ. Υπήρχε μια συμφωνία όταν υπογράφτηκε το τηλεοπτικό πακέτο με την ΚΟΠ TV, και δόθηκε μία προκαταβολή πριν τέσσερα χρόνια 20 000, ενώ πέρσι δεν ίσχυε το τηλεοπτικό πακέτο. Φέτος που ξεκίνησε η τριετία μας είπαν πως εφόσον πήρατε την προκαταβολή πριν τέσσερα χρόνια, δεν δικαιούστε χρήματα. Έγινε μια πρόταση να πάρουν όλα τα σωματεία της Β΄Κατηγορίας από 20 000, όμως ο Ολυμπιακός δεν πήρε τίποτα, αφού θεωρήθηκε πως εξισώθηκε το ποσό από την προκαταβολή. Αυτό που δεν μπορώ να αντιληφθώ είναι πως μπορεί το τηλεοπτικό πακέτο να είναι κλιμακωτό στην Α’ Κατηγορία με βάση την εμπορευσιμότητα ή το όνομα των ομάδων ενώ στη β΄ Κατηγορία να είναι οριζόντιο. Δεν μπορεί μια ομάδα όπως τον Ολυμπιακό, την Ένωση ή τον Οθέλλο να είναι στην ίδια μοίρα με μια ομάδα που έρχεται από την Γ΄Κατηγορία και να είναι η πρώτη της συμμετοχή. Στη Β’ πήραν κάποιοι από 20.000 όμως κάποιοι δεν το πήραν λόγω της προκαταβολής που δόθηκε πριν 4 χρόνια. Θεωρήθηκε πως πρέπει να αποκοπεί από τον πρώτο χρόνο. Για μένα το πιο σωστό ήταν να αποκοπεί σε βάθος τριών χρόνων.

Δηλαδή αφού το πακέτο είναι 20.000 να αποκοπούν περίπου 7 χιλιάδες το χρόνο για να παίρνουμε και εμείς περίπου 13 χιλιάδες. Εμείς δεν πήραμε τίποτα. Πέρσι το τηλεοπτικό πακέτο που υπογράψαμε πριν 4 χρόνια, εάν είσαι στη Β΄Κατηγορία προνοούσε 50.000 ή 5.000 ανα παιχνίδι. Θα αποφάσιζε η ΚΟΠ και θα ειδοποιούσε πριν την έναρξη της σεζόν. Τον περασμένο Μάιο καλεστήκαμε σε μια σύσκεψη οι ομάδες της Β’ Κατηγορίας και μας είπαν επειδή δεν θα είναι κανένα παιχνίδι τηλεοπτικό θα σας δώσουμε όλους από 20.000. Εμείς που είχαμε και παιχνίδι όμως, δεν πήραμε τίποτα”.

Η εισήγηση του για τον αριθμό των ομάδων.

“Η εισήγηση μου για τον αριθμό των ομάδων είναι 10 και να διαβαθμίζονται τρεις. Αν θέλουμε να βελτιώσουμε το ποδόσφαιρο να επιχορηγηθεί η β Κατηγορία με ένα σοβαρό ποσό έτσι ώστε μια ομάδα που διαβαθμίζεται από την Α’ να μην κλείνει”.

Για το τεχνικό τιμ της νέας σεζόν αν ανέβει Α΄Κατηγορία…

“Μακάρι να ανεβεί ο Ολυμπιακός στην Α΄Κατηγορία και δεν θα αδικηθεί κανείς”

Για το παιχνίδι Κυπέλλου μίλησε ο Χρύσης Μιχαήλ…

“Για μας πρώτιστός στόχος είναι η άνοδος στην Α΄Κατηγορία. Αντιλαμβανόμαστε τη διαφορά δυναμικότητας με τις ομάδες της Α΄Κατηγορίας με ομάδες της Β’. Σεβόμενοι το βάρος της φανέλας του Ολυμπιακού θα παρατάξουμε την ομάδα στα δύο αυτά παιχνίδια με στόχο να πάρουμε ότι περισσότερο μπορούμε”

Ερώτηση για είσοδο ατόμων στο ΔΣ προς τον κ. Σεραφείμ...

“Υπάρχει ένα Δ.Σ και αυτό είναι ότι άλλο ακούτε δεν ισχύει. Όποιος έχει όρεξη να δουλέψει όμως είναι ευπρόσδεκτός. 

Για τη θέση του τεχνικού διευθυντή…

“Είχαμε τεχνικό διευθυντή όμως θα το πω κυπριακά: φάι να φάμε δεν είχαμε και θέλαμε ρεπανάκια για την όρεξη. Για αυτό πήγε σπίτι του. Έχουμε ένα προπονητή κι ένα τεχνικό τιμ που μιλάμε την ίδια γλώσσα και δεν χρειαζόμαστε τέτοιες πολυτέλειες. Ακόμα και στην Α’ Κατηγορία. Δεν θα έρθει μάνα εξ ουρανού, απλά θα πάρουμε λίγο οξυγόνο. Στο ΔΣ δεν είμαστε χθεσινοί στο χώρο του ποδοσφαίρου και ο Χρύσης έφαγε τα γήπεδα με το κουταλάκι. Όχι μόνο τα κυπριακά αλλά και τα ευρωπαϊκά”

Ο Χρύσης για τεχνικό διευθυντή…

“Το καλοκαίρι η φυγή του προέδρου αλλά και η δική μου αργότερα ήταν λόγω τεχνικού διευθυντή οπότε είμαστε και οι δύο επιφυλακτικοί σε αυτό το θέμα”.