“Περιμένουμε πολλά από τον Ατόρνο”

Ο προπονητής του Οθέλλου Αθηένου, Γκουστάβο Μαντούκα παραχώρησε δηλώσεις στην ιστοσελίδα μας kerkida.net, μιλώντας για τα δυνατά φιλικά, τη συνταγή της επιτυχίας για τη νέα σεζόν και τον Άλντο Ατόρνο.

Για τα δυνατά φιλικά που έδωσε η ομάδα του μέχρι τώρα…

“Σε αυτή την περίοδο της προετοιμασίας το πιο σημαντικό δεν είναι τα αποτελέσματα. Είχαμε και φιλικά με μικρότερες ομάδες από τις οποίες ήμασταν πολύ καλύτεροι. Κόντρα σε Αλκή και Αγία Νάπα όπου παίζουν μαζί μας στη Β΄Κατηγορία, δείξαμε πως είμαστε σε καλό επίπεδο. Δεν μπορείς να πεις πως κάποιος από μας είναι ο καλύτερος όμως, αφού μέχρι να αρχίσει το πρωτάθλημα μπορούν να αλλάξουν πολλά”.

Για τη διαφορά του Οθέλλου με τους άλλους ανταγωνιστές…

“Ξέρουμε πως ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος αυτή τη σεζόν με ομάδες που έχουν μεγαλύτερο προϋπολογισμό από τον δικό μας.  Έχουμε αρκετή εμπειρία, πολύ ταλέντο όμως δεν έχουμε τόσες επιλογές όσο κάποιοι αντιπάλοι. Είμαι όμως ευχαριστημένος με το υλικό που έχω και την εικόνα που δείχνουν μέχρι τώρα. Πιστεύω πως έχουμε την ποιότητα να παλέψουμε για την άνοδο”.

Για αυτά που θέλει να αλλάξει φέτος στον Οθέλλο..

“Πέρυσι ο Οθέλλος είχε μια ομάδα πολύ καλύτερη από άλλες, μια ομάδα που σκόραρε πολλά γκολ, όμως σε αρκετές περιπτώσεις, δεν έπαιρνε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αυτό γινόταν γιατί η ομάδα δέχθηκε πολλά εύκολα γκολ κυρίως από στημένες φάσεις, κάτι που τελικά της στοίχισε. Φέτος προσπαθούμε να κάνουμε την ομάδα πιο έμπειρη και πιο συμπαγής. Πέρσι είχαν περισσότερες επιλογές ενώ φέτος μπορεί να μην έχουμε τόσες επιλογές έχουμε όμως περισσότερη ποιότητα”.

Ο Ατόρνο, ο Γκριγκαλασβίλι και το παράδειγμα του ΑΠΟΕΛ...

“Σίγουρα είναι ένας παίκτης που θα ηγηθεί της ομάδας μας. Με τον Ατόρνο ήμουν συμπαίκτης στο ΑΠΟΕΛ και ξέρω πολύ καλά την συμπεριφορά του ως επαγγελματίας και ως παίκτης. Περιμένουμε πολλά από αυτόν και μέχρι στιγμής τα πάει εξαιρετικά. Έχει σκοράρει 4 γκολ σε 4 ματς. Είναι 100% επαγγελματίας, και φυσικά θα αποτελεί την κεντρική φυσιογνωμία μας στο γήπεδο φέτος. Πλέον όταν ο κόσμος μιλάει για τον Οθέλλο, θα συνδέει την ομάδα και με αυτόν.

Περιμένουμε πολλά και από τον Γκριγκαλασβίλι γιατί είναι ένας παίκτης με πολύ ποιότητα και σημαντική εμπειρία στην πρώτη Κατηγορία. Απ΄εκεί και πέρα έχουμε μια συμπαγή ομάδα που στόχος είναι να λειτουργεί ενωμένα και σαν οικογένεια. Αυτό που λέω πάντα είναι πως είναι σημαντικότερο μια ομάδα να είναι ενωμένη παρά να στηρίζεται σε μονάδες.

Το έζησα αυτό όταν ήμουν παίκτης και μπορώ να σας παραθέσω κι ένα παράδειγμα από την ομάδα του ΑΠΟΕΛ, το 2011-12.. Ήταν μια πολύ καλή ομάδα όμως πάνω από όλα ήταν σαν οικογένεια. Είμασταν πιο δυνατοί από άλλες ομάδες, γιατί ήμασταν σαν ένα. Κι αυτό ψάχνουμε και στον Οθέλλο. Δεν ψάχνουμε οι παίκτες-κλειδιά μας να είναι αστέρια, γιατί ναι μεν μπορεί να κάνουν τη διαφορά σε ένα-δύο παιχνίδια, όμως δεν μπορούν να κερδίσουν ένα πρωτάθλημα. Αυτό μπορεί όμως να το κάνει μια συμπαγής, ενωμένη ομάδα”.