Νέος, ωραίος κι έτοιμος για… άλμα!

Ένας από τους προπονητές που ξεχωρίζουν στη Β’ Κατηγορία, είναι ο προπονητής της ΠΑΕΕΚ Κερύνειας Μάκης Σεργίδης.

Σε ηλικία μόλις 37 ετών, εργάζεται ανελλιπώς τα τελευταία επτά χρόνια, έχοντας συμπληρώσει 188 συνεχόμενους αγώνες ως πρώτος προπονητής.

Στα επτά χρόνια ως προπονητής, εργάστηκε μόλις σε δύο ομάδες, τον Εθνικό Λατσιών και την ΠΑΕΕΚ, ενδεικτικό της πολύ καλή δουλειάς που κάνει στις ομάδες του. 

Είναι κάτοχος του προπονητικού διπλώματος UEFA A και βρίσκεται στη διαδικασία απόκτησης του UEFA Pro. 

Ο Μάκης Σεργίδης καταφέρνει να χτίζει ομάδες σχεδόν από το μηδέν, με πολύ χαμηλούς προϋπολογισμούς και καταφέρνει να πετυχαίνει τους στόχους του. Επίσης,  εμπιστεύεται νεαρούς, Κύπριους ποδοσφαιριστές. Είναι χαρακτηριστικός πως στον πρόσφατο αγώνα με τον ΑΣΙΛ, η ΠΑΕΕΚ είχε στην εντεκάδα της 8 ποδοσφαιριστές κάτω των 22 ετών. 

Η πρώτη του ομάδα ήταν ο Εθνικός Λατσιών τον οποίο κατάφερε να ανεβάσει από τη Δ΄ στη Γ’ Κατηγορία το 2012 ενώ τη σεζόν 2014 – 2015 ανέβασε την ΠΑΕΕΚ Κερύνειας από τη Γ’ στη Β’ Κατηγορία στην οποία βρίσκεται μέχρι σήμερα εξασφαλίζοντας κάθε χρόνο άνετα την παραμονή της κάθε χρόνο που είναι και ο στόχος της ομάδας, βάσει του προϋπολογισμού της. 

Πέραν της Κυπριακής αγοράς, είναι άριστος γνώστης της Ελλαδικής αγοράς και αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές που έχει φέρει αγωνίζονται σε ομάδες με μεγαλύτερους στόχους.

Ο Θωμάς Τσίτας που αγωνίζεται στην Ομόνοια Αραδίππου  και είναι ο πρώτος σκόρερ της Β’ Κατηγορίας πρωτοήρθε στην Κύπρο για την ΠΑΕΕΚ ενώ τον ίδιο ισχύει και για το Βαγγέλη Τσιάμη που επίσης είναι βασικός και αναντικατάστατος στην ομάδα της Αραδίππου.  Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος από την ΠΑΕΕΚ πήρε μεταγραφή στην Α’ Κατηγορία της Μάλτας. 

Εμπιστεύτηκε ως βασικό τερματοφύλακα στα 18 του χρόνια στον Εθνικό Λατσιών το Νεόφυτο Μιχαήλ που έχει φτάσει μέχρι την Εθνική Ανδρών και ανήκει στο ΑΠΟΕΛ ενώ ο Χαράλαμπος Αριστοτέλους πήρε μεταγραφή στην Ανόρθωση μετά από δύο χρονιές στην ΠΑΕΕΚ ενώ ο Ανδρέας Φραγκέσκου κέρδισε θέση στο ρόστερ της Ομόνοιας επίσης μετά από δύο γεμάτες σεζόν στην ΠΑΕΕΚ. 

Από την ΠΑΕΕΚ στην Ανόρθωση πήγε και ο τερματοφύλακας Γιώργος Παπαδόπουλος ενώ στην ΠΑΕΕΚ αγωνιζόταν και ο Χρυσοβαλάντης Καπαρτής που φέτος διακρίνεται με τον Ολυμπιακό. 

Η προπονητική πορεία του Μάκη Σεργίδη ασφαλώς δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον να το δούμε να κάνει το άλμα σε ομάδα Α’ Κατηγορίας.