Δια πυρός και σιδήρου…

Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του το ΘΟΪ Λακατάμιας αναφέρεται στην αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου κόντρα στον Διγενή Ορόκλινης όπου οι “γαλαζοκίτρινοι” πέτυχαν την πρώτη τους φετινή νίκη.

Αναλυτικά:

"Ατσάλινα νεύρα - αντίξοες συνθήκες και πρώτη νίκη με 1-2 επί του Διγενή"

"Σε ένα σχεδόν φλεγόμενο αγωνιστικό χώρο στην κυριολεξία, αφού ο πλαστικός χλοοτάπητας έβγαζε θερμοκρασίες καύσωνα, η ομάδα μας με μόνο στόχο το αποτέλεσμα, έπαιξε με πολύ προσοχή στην άμυνά της, περιόρισε τον αντίπαλο και κατάφερε με την ποιότητα των Λαΐφη, Χατζηπαντελίδη (που ξεκίνησαν των αγώνα) και Φιλανιώτη να κτυπήσει στις αντεπιθέσεις και να σκοράρει δυο φορές, για να πάρει την πιο σημαντική νίκη - κατά την γνώμη μας - στο φετινό πρωτάθλημα. 

Το Θ.Ο.Ι. προηγήθηκε με τον Μάριο Λαΐφη στο 35, μετά από καταπληκτική ασίστ του Χατζηπαντελίδη, σε ένα διάστημα που είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου. 

Με την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου και κάτω από την πίεση της έδρας, ο Διγενής είχε πάρα πολλές στημένες μπάλες έξω από την περιοχή μας, δημιουργώντας μια ένταση πάνω στην άμυνά μας, που όμως ήταν πολύ καλή με τους Καστάνα, Θεοφάνους, Χρυσοβαλάντη Παναγιώτου να μην επιτρέπουν δημιουργία κινδύνων. 

Η πίεση που αναφέραμε, οδήγησε και στο να ισοφαρίσει ο Διγενής από καταφανή θέση οφσάιντ και με φάουλ στον τερματοφύλακά μας στο 75’. Η ομάδα μας αντέδρασε, πήρε την κατοχή και έχοντας καλύτερη ενέργεια, απόρροια της οικονομίας στη διαχείριση του παιχνιδιού, κατάφερε να σκοράρει με σουτ του Φιλανιώτη στο 84 μετά από εξαιρετικό συνδυασμό με τον Νάντο.

Ο Διγενής δεν είχε δυνάμεις να αντιδράσει πλέον και κρατήσαμε το αποτέλεσμα με ευκολία, ενώ θα μπορούσαμε να βάλουμε και ένα τρίτο γκολ, σε μια φάση που ένα εξαιρετικό σουτ από πολύ κοντά του Μούζουρου, ύστερα από εξαιρετική ασίστ του Νάντο, αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. 

Σημείο προβληματισμού αποτελεί η έλλειψη καθαρού μυαλού από τους επιθετικούς μας, που σε τρεις κλασικές περιπτώσεις, δεν τελείωσαν το παιχνίδι για να ηρεμήσει η ομάδα. Πολύ καλύτερη εικόνα σε επίπεδο αμυντικής συμπεριφοράς, με διακριθέντες στην αμυντική γραμμή και τους Μάρη, Φοινίρη και Αριστοδήμου και θετικό το ντεμπούτο του Κυριάκου Παναγιώτου κάτω από τα δοκάρια της ομάδας. 

Σημαντικότερο απ΄ όλα το ψυχικό σθένος των παικτών και η αντίδρασή τους μετά το ψυχολογικό σοκ της ισοφάρισης, αφού μέχρι εκείνο το σημείο ο τερματοφύλακάς μας δεν είχε δεχθεί ουσιαστικά σουτ.

Ευχαριστίες προς τον Διγενή για την φιλοξενία. Κοιτάμε μπροστά από σήμερα, έχοντας στη συνέχεια ένα παιχνίδι πρόκληση με τον Οθέλλο στην έδρα μας".