«Έτοιμο για πόλεμο» το TikTok για να μην απαγορευτεί στην Αμερική

«Έτοιμο για πόλεμο» το TikTok για να μην απαγορευτεί στην Αμερική

Το TikTok ανακοίνωσε ότι δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και θα πολεμήσει τις ΗΠΑ, ώστε να μην απαγορευτεί η πλατφόρμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Σύμφωνα με τον Guardian το αμερικανικό Κογκρέσο κατά την ψήφιση των στρατιωτικών πακέτων σε Ουκρανία και Ισραήλ, πέρασε νόμο με τον οποίο απειλεί να απαγορεύσει το TikTok στη χώρα. Ως εναλλακτική λύση, προτείνει η εταιρεία να πουληθεί σε αμερικανικά συμφέροντα.

Εντούτοις, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, η εταιρεία δήλωσε: «Το TikTok δεν έχει καμία σχέση με το νομοσχέδιο. Είναι ατυχές το γεγονός ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων χρησιμοποιεί την κάλυψη της σημαντικής εξωτερικής και ανθρωπιστικής βοήθειας για να μπλοκάρει για άλλη μια φορά ένα νομοσχέδιο απαγόρευσης που θα καταπατήσει τα δικαιώματα ελεύθερης έκφρασης 170 εκατομμυρίων Αμερικανών, θα καταστρέψει 7 εκατομμύρια επιχειρήσεις και θα κλείσει μια πλατφόρμα που συνεισφέρει 24 δισεκατομμύρια δολάρια στην οικονομία των ΗΠΑ ετησίως».

Σημειώνεται, ότι οι ΗΠΑ κατηγορούν το TikTok ότι προμηθεύει νόμιμα ή αναγκάζεται να στείλει προσωπικά δεδομένα χρηστών του στην κινεζική κυβέρνηση και ότι λογοκρίνει περιεχόμενο που είναι αρνητικό για το Πεκίνο.