Η σύλληψη 36χρονου «εισπράκτορα» αποκάλυψε απάτη με λεία 30.000 ευρώ

Η σύλληψη 36χρονου «εισπράκτορα» αποκάλυψε απάτη με λεία 30.000 ευρώ

Σε άλλη μια απάτη που είχε γίνει την περασμένη Τετάρτη σε βάρος μιας 81χρονης στην Πτολεμαΐδα, είχε τον ρόλο του «εισπράκτορα» ο 36χρονος Έλληνας που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή από αστυνομικούς της Ασφάλειας Φλώρινας, μετά από οκτώ απάτες στις οποίες είχε εμπλακεί σε Γρεβενά και Φλώρινα.

Στην άτυχη 81χρονη είχε τηλεφωνήσει ένας άγνωστος παριστάνοντας τον γιατρό και την είχε πείσει να πληρώσει 30.000 ευρώ, δήθεν επειδή ο γιος της είχε τραυματιστεί σοβαρά και έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα. Ένας άνδρας που εργάζεται σε κατάστημα δίπλα στο σπίτι της γριούλας, την είχε δει να πετάει από το μπαλκόνι του σπιτιού της τη σακούλα με τα χρήματα σε έναν άγνωστο και κατάλαβε αμέσως τι είχε συμβεί.

Με την περιγραφή που έδωσε ο μάρτυρας, αναγνωρίστηκε ο 36χρονος «εισπράκτορας» ο οποίος συνελήφθη δυο ημέρες μετά στην πόλη της Φλώρινας από τους αστυνομικούς που ερευνούσαν μια απάτη και επτά απόπειρες απάτης σε βάρος ηλικιωμένων κατοίκων των Γρεβενών και της Φλώρινας. Στο Ι.Χ. αυτοκίνητό του είχαν βρεθεί τότε δυο χρυσές λίρες, τρεις χρυσές αλυσίδες λαιμού, ένας χρυσός σταυρός και 240 από τα 1.000 ευρώ που είχε παραλάβει από μια 82χρονη στα Γρεβενά.

Η νέα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Εορδαίας και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, θα προστεθεί στην δίωξη που του είχε ασκήσει ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Φλώρινας για εγκληματική οργάνωση και απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα. Οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση τουλάχιστον δύο αγνώστων συνεργών του και την εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων.