Κίνα: 19 νεκροί από την κατάρρευση τμήματος αυτοκινητοδρόμου

Κίνα: 19 νεκροί από την κατάρρευση τμήματος αυτοκινητοδρόμου

Δεκαεννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά την κατάρρευση τμήματος ενός ορεινού αυτοκινητόδρομου στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ της Κίνας, μετά από ημέρες σφοδρής βροχόπτωσης.

Άλλοι 30 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά την κατάρρευση τμήματος μήκους 17,9 μέτρων του αυτοκινητοδρόμου Meilong.

Εικόνες στα κρατικά μέσα ενημέρωσης έδειχναν ένα τεράστιο κενό στη δασώδη βουνοπλαγιά κάτω από τον αυτοκινητόδρομο. Οι τοπικές Αρχές έστειλαν 500 άτομα για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών στο σημείο.


Πλάνα που φαίνεται να έχουν τραβηχτεί λίγο μετά την κατάρρευση έδειχναν φλόγες και μαύρο καπνό να αναδύεται κάτω από τον αυτοκινητόδρομο. Αλλο βίντεο δείχνει έναν καπνισμένο σωρό από απανθρακωμένα αυτοκίνητα, εν μέρει καλυμμένα από λάσπη.

Η Γκουανγκντόνγκ, η πολυπληθέστερη επαρχία της Κίνας, επλήγη από πλημμύρες την περασμένη εβδομάδα, οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και τον εκτοπισμό 110.000 άλλων.

Οι πλημμύρες προκάλεσαν επίσης ζημιές σε δεκάδες σπίτια, έκλεισαν σχολεία και προκάλεσαν ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων. Οι αρχές εκτίμησαν τις οικονομικές απώλειες σε 19,4 εκατ. δολάρια.