Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού στου Ρέντη

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού στου Ρέντη

Σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας για τη δολοφονία του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη.

Πριν από μέρες είχε παραδοθεί η δικογραφία από την υποδιεύθυνση αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι προσαγωγές είναι προς το παρόν περισσότερες από 50, ενώ αναζητούνται ακόμα 60 άτομα.

Η δικογραφία περιλαμβάνει περισσότερους από 150 κατηγορούμενους.

Σημειώνεται πως η επιχείρηση αφορά άτομα που δεν σχετίζονται μόνο με την υπόθεση του Ρέντη, αλλά άλλες τουλάχιστον 10 περιπτώσεις επεισοδίων και επιθέσεων σε αθλητικούς χώρους. Ανάμεσα στις προσαγωγές είναι πολλά άτομα που σχετίζονται με συνδέσμους οπαδών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ανάμεσα στα άτομα που έχουν προσαχθεί, υπάρχει και ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης εναντίον των αστυνομικών στου Ρέντη, αυτός που την οργάνωσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Λυγγερίδης είχε χάσει τη ζωή του χτυπημένος από ναυτική φωτοβολίδα στο πόδι στα τέλη Δεκεμβρίου, στη διάρκεια επεισοδίων στο κλειστό γήπεδο του Ρέντη, σε αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού.

Έδωσε μάχη επί 20 ημέρες να κρατηθεί στη ζωή αλλά δεν τα κατάφερε.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
"Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού αστυνομικού την 7-12-2023 σε αθλητική διοργάνωση στο Ρέντη.

Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή δεκάδων ατόμων καθώς και μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια".

(thetoc.gr)