"Η ιστορία με τους φακέλους με σόκαρε/Πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος όλο το σύστημα που ονομάζεται ΚΟΠ"

"Η ιστορία με τους φακέλους με σόκαρε/Πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος όλο το σύστημα που ονομάζεται ΚΟΠ"

Μιλώντας στον Sport Fm 95 το πρωί της Παρασκευής (26/05), ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής δεοντολογίας και προστασίας του αθλητισμού Ευθύμιος Ευθυμίου, είπε πολλά και σημαντικά...

Οι κυριότερες τοποθετήσεις του:

"Όσο κι αν ακούγεται δύσκολο το θέμα, είναι απλό. Είτε υπάρχει φάκελος είτε δεν υπάρχει, είναι άσπρο ή μαύρο. 

Η ΚΟΠ δεν είπε κάτι, αν έλεγε κάτι θα τους αρπάζαμε και θα κάναμε έρευνα μόνοι μας.

Αν ο κ. Σαββίδης κρατάει το έγγραφο από την ΟΥΕΦΑ που αναφέρεται σε 17 φακέλους, δεν έχει καμία σημασία τι θα πει η ΚΟΠ.

Εάν υπάρχουν αυτοί οι φάκελοι πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος όλο το σύστημα που ονομάζεται ΚΟΠ.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για το θέμα διαιτησία-ΚΟΠ με δύο πολύ δυνατούς λειτουργούς να ξεσκονίζουν τα πάντα. Αυτή η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της νέας χρονιάς.

Το ότι κρατάμε χαμηλούς τόνους δεν σημαίνει ότι δεν δουλεύουμε. Έχουν μπει πολύ βαθιά οι λειτουργοί σε αυτή τη ιστορία και θα υπάρχουν πολύ θεαματικά αποτελέσματα. 

Η ιστορία με τους φακέλους με σόκαρε γιατί γνωρίζω αρκετά πράγματα. Σαν θέμα είναι από μόνο του σοκαριστικό, λέω είναι απίστευτο να βρέθηκε άνθρωπος να κρύψει αυτούς τους φακέλους, είναι η μεγαλύτερη βλακεία που μπορεί να κάνει κάποιος άνθρωπος.

Συνήθως δεν βγαίνουμε να μιλούμε δημόσια, όμως πλέον αποφασίσαμε να βγούμε να μιλήσουμε στον κόσμο και να του εξηγήσουμε τι κάνουμε. Είμαστε η επιτροπή της Κυπριακής Δημοκρατίας που ασχολείται με όλα τα θέματα χειραγώγησης. Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι στον κόσμο και να τον ενημερώνουμε.

Είμαι έτοιμος να μιλήσω για όλη τη βρωμιά για όλο τον αθλητισμό".

Παράλληλα αναφέρθηκε στις υποθέσεις που είναι σε εξέλιξη και στις υποθέσεις που θα αρχίσουν να εξετάζονται από Δευτέρα... 

Σε εξέλιξη:

-Υπόθεση σκοποβολής

-Υπόθεση διαιτησίας

-Καρμιώτισσα - Ολυμπιακός

- Ομόνοια Αραδίππου - ΑΕΖ

Την Δευτέρα θα ξεκινήσουν:

-Ολυμπιακός - Δόξα

-Ολυμπιακός - Ακρίτας

-ΕΝΠ - ΑΕΛ

-Υπόθεση 17 κόκκινων φακέλων