ΔΟΕ: Ετοιμάζει αλλαγές στο πρόγραμμα λόγω ζέστης και διαμαρτυριών

Close
ΔΟΕ: Ετοιμάζει αλλαγές στο πρόγραμμα λόγω ζέστης και διαμαρτυριών

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έκανε γνωστό ότι θα μεταθέσει παιχνίδια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της υγρασίας.

Αρκετές είναι οι διαμαρτυρίες αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες για τις υψηλές θερμοκρασίες και την υγρασία. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι τενίστες Νόβακ Τζόκοβιτς και Ντανιίλ Μεντβέντεφ στη χθεσινή (24/7) πρεμιέρα του τουρνουά τένις, κάλεσαν τους διοργανωτές να μεταθέσουν τα παιχνίδια για αργά το απόγευμα και σήμερα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή άφησε ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο διευθυντής αθλημάτων της ΔΟΕ, Κιτ ΜακΚόνελ δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Το πρόγραμμα της διοργάνωσης έχει σχεδιαστεί ώστε, όπου είναι εφικτό, να αποφεύγονται τα θερμότερα κομμάτια της ημέρας, αλλά αυτό δεν είναι δυνατό για όλα τα αθλήματα. Σε γενικές γραμμές αυτό δουλεύει καλά. Η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις (ITF) το εξετάζει κι εμείς θα τους υποστηρίξουμε σε όποια μέτρα εξετάζουν».

Η ITF ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι παρακολουθεί τις μετεωρολογικές προγνώσεις και, αν η θερμοκρασία αυξηθεί ακόμη περισσότερο, είναι πιθανό να αποφασιστεί αναβολή αγώνων και μετάθεσή τους για πιο δροσερές ώρες. Ανάλογα παράπονα εξέφρασαν σήμερα και οι αθλητές του σκέιτμπορντ, που υποστήριξαν μάλιστα ότι ήδη από τις 9 το πρωί η κατάσταση ήταν «ανυπόφορη».