«Να τον διώξετε από τους Ολυμπιακούς, δεν θέλω να τον δω ξανά»

Close
«Να τον διώξετε από τους Ολυμπιακούς, δεν θέλω να τον δω ξανά»

Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ έχει πάρε φόρα. Μετά την απεγνωσμένη κραυγή για τη ζέστη, προς τον διαιτητή, τα... έβαλε με δημοσιογράφο, ο οποίος τον ρώτησε για το «στίγμα του κλέφτη» που κουβαλάνε οι Ρώσοι αθλητές μετά τις τιμωρίες της Ολυμπιακής Επιτροπής.

«Νομίζω ότι πρέπει να τον διώξετε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν θέλω να τον δω ξανά». Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, Νο2 στην Παγκόσμια κατάταξη, χρειάστηκε να αντιμετωπίσει την αφόρητη ζέστη του Τόκιο και στη συνέχεια τους δημοσιογράφους.

Όπως ξέσπασε στο κορτ, έτσι έκανε και στην αίθουσα Τύπου. Αιτία μία ερώτηση, η οποία αφορούσε το «στίγμα του κλέφτη που κουβαλούν οι Ρώσοι αθλητές».

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος προκρίθηκε στα προημιτελικά, αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση, εξηγώντας πως το κάνει για πρώτη φορά στην καριέρα του. Συμπληρώνοντας: «Θα πρέπει να ντρέπεσαι».

Και μετά ακολούθησε η «παράκληση» του Ρώσου για τον διωγμό του δημοσιογράφου.

Γιατί οι Ρώσοι αγωνίζονται με άλλη σημαία

Τον Δεκέμβριο του 2020 το CAS επέβαλλε ποινή αποκλεισμού δύο ετών στη Ρωσία (ουσιαστικά την μείωσε, αφού αρχικά ήταν 4 έτη), μετά από καταγγελίες για χρήση του αρχείου της WADA από τη ρωσική υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο ντόπινγκ.

Οι Ρώσοι αθλητές μπορούν να αγωνίζονται στους Αγώνες, αλλά το κάνουν με τη σημαία της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

gazzetta.gr