ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ: "Να χτίσουμε χαρακτήρα"/ΜΕΧΙΑΣ: "Σημαντική η πρώτη νίκη"

Διαβάστε τις δηλώσεις των Γιάννη Αναστασίου και Τόμας Μεχίας στο περιοδικό του αγώνα με την ΑΕΛ. Ο προπονητής της Ομόνοιας, Γιάννης Αναστασίου, αναφέρθηκε στα στοιχεία που χρειάζεται βελτίωση και στο τι περιμένει από την ομάδα να κερδίσει από τη διαδικασία των playoff. Από την άλλη ο Ισπανός πορτιέρο μίλησε για την σημασία του αγώνα με την ομάδα της Λεμεσού αλλά και την εμπιστοσύνη που χαίρει από τον προπονητή. 

Γιάννης Αναστασίου:

Πού πιστεύετε πως θα κριθεί το παιχνίδι με την ΑΕΛ;
«Θα κριθεί στη δική μας απόδοση και αποτελεσματικότητα. Στοιχείο που δεν είχαμε στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα. Δημιουργήσαμε πολλές φάσεις, αλλά δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε. Όταν αντιμετωπίζεις τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος στα πλει οφ, τότε θα πρέπει
να εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες σου».

Περιμένετε πως θα υπάρχουν διαφορές σε σχέση με το μεταξύ μας παιχνίδι προ δύο εβδομάδων;
«Δεν περιμένω ιδιαίτερες διαφορές στο παιχνίδι της ΑΕΛ. Όλη τη χρονιά αγωνίζεται με συγκεκριμένο στυλ και σύστημα. Μπορεί σε αυτό το χρονικό σημείο να μην βρίσκεται στην καλύτερη της φάση, αλλά δεν παύει να είναι μία επικίνδυνη ομάδα. Φυσικά, καταλύτικο ρόλο θα παίξει η δική μας απόδοση και πόσο πιο αποτελεσματικοί θα παρουσιαστούμε μπροστά στην αντίπαλη εστία».

Τι κρατάτε από το παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα; Τόσο θετικά, όσο και στοιχεία που πρέπει να βελτιώσουμε. «Κρατάω την πολύ καλή αμυντική μας λειτουργία και το γεγονός πως δεν απειλήθηκαμε ιδιαίτερα απέναντι σε μία ομάδα που προσπάθησε να φτιάξει φάσεις με αντεπιθέσεις. Κόντρα στην ΑΕΛ θα είναι διαφορετικό το αμυντικό μας δίδυμο γιατί απουσιάζει ο Βύντρα, αλλά όλα τα παιδιά όταν αγωνίζονται δίνουν τα πάντα. Επίσης επιθετικά έμεινα ικανοποιημένος γιατί «απλωθήκαμε» στο γήπεδο, αφού γνωρίζαμε πως η Νέα Σαλαμίνα θα παρουσιαζόταν συμπαγής αμυντικά. Φτιάξαμε ευκαιρίες, αλλά δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε».

Τι είναι αυτό που ζητάτε από την ομάδα να κερδίσει μέσα από τη διαδικασία των playoff; «Πρέπει να χτίσουμε χαρακτήρα και νοοτροπία νικητή. Το τονίζω ξανά και ξανά γιατί είναι πολύ σημαντικό για μία ομάδα όπως η ΟΜΟΝΟΙΑ να μην αποδέχεται την ήττα. Πρέπει να μάθουμε να δίνουμε το 100% για τη νίκη σε κάθε αγώνα. Έτσι, θα δημιουργήσουμε τις βάσεις για ένα ανταγωνιστικό σύνολο στη νέα σεζόν».

Τόμας Μεχίας:

Πώς περιμένεις το παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΛ; Είναι ένα παιχνίδι στο σπίτι μας και πρέπει να κερδίσουμε... «Φυσικά και πρέπει να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Θα πρέπει να δείξουμε σε όλους ότι το θέλουμε περισσότερο. Θα είναι δύσκολος αγώνας, αλλά είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα να πάρει την πρώτη της νίκη στη δεύτερη φάση; «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να πάρουμε το πρώτο τρίποντο. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να πάρουμε κάτι περισσότερο στη β’ φάση σε σχέση με πριν, αρχής γενομένης με τη νίκη απέναντι στην ΑΕΛ».

Τι διαφορετικό πρέπει να δείξει η ομάδα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι για να πάρει τους τρεις πόντους; «Στο τελευταίο παιχνίδι ήμασταν πολύ κοντά αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας,
σε άμυνα και επίθεση, όπως λέει ο
προπονητής μας».

Έχεις ήδη μετρήσει πολλά παιχνίδια κάτω από την εστία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Πώς αισθάνεσαι με τη συνολική σου απόδοση; «Ειδικά όταν αγωνίζεσαι στη θέση του τερματοφύλακα, χρειάζεσαι περισσότερη εμπιστοσύνη για να αισθάνεσαι καλύτερα. Αυτό το νιώθω χάρη στους προπονητές μου, τον κ. Λεωνή και τον κ. Αναστασίου, που πιστεύουν σε μένα και με αυτό τον τρόπο μου επέτρεψαν να δείξω περισσότερα. Είναι μια θέση όπου ένα λάθος μπορεί να σε «σκοτώσει», όμως με την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή τους αισθάνομαι ισχυρότερος».

Bet on Alfa, o αγώνας αρχίζει εδώ