Αυτός είναι ο Μάρβελους Νακάμπα

Ο Αφρικανός αμυντικός χαφ, Μάρβελους Νακάμπα της Μπριζ βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες στη μεταγραφική λίστα του ΠΑΟΚ.

Ο 25χρονος, Μάρβελους Νακάμπα είναι ένα καθαρόαιμο εξάρι που φέτος είχε 18 συμμετοχές στο πρωτάθλημα του Βελγίου και άλλες πέντε στο Champions League.

Η Μπριζ τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2017 από την Φίτεσε, προσφέροντας στους Ολλανδούς 3 εκατομμύρια ευρώ. Ο Νακάμπα από τη Ζιμπάμπουε είχε 77 συμμετοχές με την Φίτεσε στις οποίες πέτυχε τρία γκολ και είχε τέσσερις ασίστ, ενώ στο Βέλγιο δεν έχει καταφέρει ακόμη να σκοράρει σε 67 παιχνίδια.

Η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αποτιμάται στα 9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το συμβόλαιο του με τη Μπριζ ισχύει μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Ο ΠΑΟΚ μπορούσε να έχει εύκολα πληροφορίες για τον Αφρικανό, αφού μέχρι πρόσφατα στον πάγκο της Μπριζ ήταν ο Ιβάν Λέκο, συνεργάτης του Τούντορ όταν ο Κροάτης εργαζόταν στον Δικέφαλο. Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι οι σχέσεις του ποδοσφαιριστή με τον Λέκο δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές.

Ο Νακάμπα δεν ήταν για μεγάλο διάστημα στις βασικές επιλογές του Κροάτη τεχνικού και για αυτό έδειξε τάσεις φυγής από την Μπριζ, με την Γουέστ Χαμ να είναι μια από τις ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για την απόκτηση του. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Νακάμπα συνεργάζεται με το ίδιο γραφείο ατζέντηδων που τρέχει τις υποθέσεις του Γκάρι Ροντρίγκες.

Είναι δεδομένο πάντως ότι ο ΠΑΟΚ αναζητά ενίσχυση στη μεσαία του γραμμή, ίσως και με δύο ποδοσφαιριστές και μάλιστα άμεσα. Τα δημοσιεύματα πάντως αναφέρουν ότι η πρόθεση για τον Νακάμπα ήταν να αποκτηθεί με δανεισμό.