ΕΚΤΑΚΤΟ/Μεγάλος σεισμός στην Αθήνα (φώτος/UPD)

Νεότερη ενημέρωση (15:15)

Τουλάχιστον επτά μετασεισμοί, μεγέθους από 1,8 έως 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έχουν καταγραφεί έως τώρα μετά την δόνηση 5,1 βαθμών που έπληξε την Αττική. Ο ισχυρότερος ήταν 3,8 βαθμών και έλαβε χώρα γύρω στις 14:41. Το επίκεντρο εντοπίζεται κοντά στην Πάρνηθα, περίπου τέσσερα χιλιόμετρα βόρεια της Μαγούλας.

Αρχική ενημέρωση

Ισχυρός σεισμός στην Αττική σημειώθηκε στις 14:13. Το φόβο σκόρπισε ο σεισμός που έπληξε το μεσημέρι της Παρασκευής την Αθήνα.

Η ισχυρή δόνηση ήταν μεγέθους 5,3 της κλίμακας ρίχτερ.

Το cnn.gr γράφει:

Μεγάλος σεισμός έγινε αισθητός στην Αθήνα, ξυπνώντας μνήμες από τον ισχυρό σεισμό του 1999 στην Πάρνηθα.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δόνηση μεγέθους 5,3 ρίχτερ (5, Ρίχτερ σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό) με επίκεντρο 4 χιλιόμετρα βόρεια της Μαγούλας και 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας.

O σεισμός ήταν μικρού εστιακού βάθους 12χλμ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, γι'αυτό και συνοδεύτηκε από μεγάλη ένταση και βοή και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα, όπως εξήγησε ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος. Ο καθηγητής σημείωσε επίσης πως ο σεισμός προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο του σεισμού του 1999. Συνέστησε ψυχραιμία στους πολίτες διευκρινίζοντας ότι θα ακολουθήσουν πολλοί μετασεισμοί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προβλήματα ηλεκτροδότησης έχουν πολλές περιοχές του κέντρου ενώ οι τηλεπικοινωνίες έχουν καταρρεύσει.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς και καταρρεύσεις, ωστόσο, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί χιλιάδες κλήσεις για εγκλωβισμούς.

Χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους - μεταξύ αυτών υπάλληλοι της Βουλής και τα παιδάκια του παιδικού σταθμού - καθώς ο σεισμός έγινε ιδαίτερα αισθητός στις γύρω από την Αττική περιοχές ενώ εκκενώθηκαν όλα τα δημόσια κτήρια.