Το βάρος στην ανασταλτική λειτουργία

Εντατική δουλειά στη διόρθωση των λαθών αρχίζει από σήμερα στην Ανόρθωση. Συζητήθηκαν αυτά που έγιναν, ή μάλλον καλύτερα που δεν έγιναν με την Αγία Νάπα αλλά και στα προηγούμενα ματς και ζητούμενο είναι η βελτίωση.

Τόσο οι παίκτες όσο και η τεχνική ηγεσία αναγνωρίζουν ότι η γενικότερη εικόνα της ομάδας είναι μέτρια. Ξέρουν ότι υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες και παρουσιάζονται αποφασισμένοι να τις δείξουν στο γήπεδο.

Είναι πασιφανές ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ανόρθωσης είναι η ανασταλτική της λειτουργία. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην τετράδα της άμυνας. Ευθύνες υπάρχουν και εκεί σίγουρα και χρειάζεται μεγαλύτερη συνεννόηση. Δείτε π.χ. το 2ο γκολ της Αγίας Νάπας και θα καταλάβετε τι εννοούμε αφού υπάρχουν 7-8 ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης στην περιοχή και δεν καταφέρνουν να διώξουν την μπάλα. Προσοχή χρειάζεται και στα ανεβάσματα των Νούχου και Γκάμπριελ.

Ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως να βρίσκεται σε όλους τους υπόλοιπους όμως. Τόσο οι μέσοι, όσο και οι εξτρέμ είναι υποχρεωμένοι να δίνουν βοήθειες στα μαρκαρίσματα και στις καλύψεις χώρων. Κάτι που δεν είδαμε να γίνεται με ιδιαίτερη αφοσίωση από τους παίκτες του Πάους. 

Το βάρος λοιπόν αυτές τις μέρες θα πέσει στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο απαιτεί να βοηθούν όλοι οι ποδοσφαιριστές και σε αυτό το κομμάτι. Με το σωστό πρέσιγκ στη μεσαία γραμμή σαφώς θα κάνει και ο αντίπαλος περισσότερα λάθη και οι επισκέψεις του στα καρέ του Κόπριβετς θα μειωθούν.

Το δώρο της Ανόρθωσης στον Johan. KΛΙΚ ΕΔΩ