Έγιναν ΘΕΜΑ στην «THE SCOTTISH Sun» (Δηλώσεις/ φώτος)

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις δύο Κύπριων παικτών στην Τσάμπιονσιπ της Σκωτίας δεν περνάνε καθόλου απαρατήρητες από τους συναδέλφους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στέλιος Δημητρίου και Δημήτρης Φροξυλιάς έγιναν θέμα στην εφημερίδα «THE SCOTTISH Sun».

Φιλοξενούνται δηλώσεις του Δημητρίου και… φωτογράφισή τους σε ελληνική ταβέρνα στη Γλασκώβη!

Στην…  κουβέντα ξεχωρίζει η αναφορά του Στέλιου για τον γάτο του!

«Ο Στέλιος Δημητρίου σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε ο ήρωας της St Mirren βοηθώντας την ομάδα να αποφύγει τον υποβιβασμό τη σεζόν που πέρασε. Ακολούθησε η ανανέωση του συμβολαίου του και τώρα είναι μέρος της ομάδας που βρίσκεται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα στην Τσάμπιονσιπ.Σύντομα η σύντροφός του Έμιλυ και ο γάτος του (Mailo) θα βρίσκονται στη Σκωτία-την ημέρα που θα γιορτάζει τα 27α γενέθλιά του(4/10)- και θα κάνουν…τέλεια τη ζωή του στην Πέισλι (σ.σ πόλη όπου διαμένει)» το εισαγωγικό
σημείωμα του συνάδελφου Gareth Law.

«Ήρθα στη Σκωτία και ήθελα να μείνω μακριά από την Κύπρο. Αυτή η ευκαιρία ήρθε τον Ιανουάριο και ήταν δύσκολο στην αρχή. Αλλά επιβιώσαμε, πήρα ένα νέο συμβόλαιο και σιγά-σιγά τα πράγματα πηγαίνουν όπως τα ονειρευόμουνα» η πρώτη τοποθέτηση του Στέλιου Δημητρίου.

«Είμαι ευγνώμων στο Θεό γι 'αυτό. Δεν ήταν πάντα εύκολα τα πράγματα. Μου λείπει πολύ ο γάτος μου. Νιώθω σαν να είναι ο γιος μου. Μιλάω με την Έμιλυ στο τηλέφωνο και βάζει τον γάτο να τον βλέπω μέσω του FaceTime κάθε βράδυ. Πάντα ο γάτος έρχεται στο τηλέφωνο όταν ακούει τη φωνή μου.

Πρόσφατα χάθηκε για μία ώρα και ανησύχησα. Με είχε ενημερώσει η Έμιλυ. Ήταν το πιο αγχωτικό πρωινό που είχα ποτέ. Σύντομα θα είναι εδώ κοντά μου.

Έχω κλείσει εισιτήριο για το γάτο που μου έχει κοστίσει μια… περιουσία, οπότε σίγουρα δεν θα ήθελα να εξαφανιστεί!

Η Έμιλυ ήρθε την περασμένη σεζόν για λίγο, αλλά τώρα έρχεται για πάντα. Εργάζεται για μια εταιρεία χρηματοοικονομικών επενδύσεων στην Κύπρο. Θα προσπαθήσει να βρει δουλειά στη Σκωτία.

Είναι πολύ καλύτερα όταν έχεις ανθρώπους γύρω σου. Στη Σκωτία αισθάνομαι ήδη σαν το σπίτι μου».

Ο ερχομός του Φροξυλιά 

Από το καλοκαίρι ο Στέλιος έχει δίπλα του ένα άτομο δικό του. Κάλεσε τον Δήμητρη Φροξυλιά να τον… αντιγράψει και να φύγει από την Κύπρο για μια νέα… ζωή στη Σκωτία. Ο Φροξυλιάς ήταν σε συζητήσεις με την Dunfermline αλλά κατέληξε στην Dumbarton. Είναι η δεύτερη φορά που συγκατοικούν. Θα τεθούν αντιμέτωποι στις 14 Οκτωβρίου, με τον Στέλιο να διατηρεί το…αήττητο κόντρα στον Δημήτρη.

«Πρέπει να δείξει ότι μπορεί να σταθεί στα δικά του πόδια, να συνεχίσει να παίζει καλά και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Είναι ένας παίκτης της Premiership αλλά για έναν ή τον άλλο λόγο έπρεπε να κάνει ένα βήμα πίσω. Έχει καλό όνομα στην Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά μιλάμε για διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου. Κανείς δεν τον γνωρίζει εδώ, έτσι πρέπει να δείξει ποιος είναι. Αν δείξει ότι είναι τόσο καλός όσο  πιστεύω, θα κάνει μεταγραφή. Είμαι βέβαιος.

Μαγειρεύω πολύ και προσπαθώ να τον.. διδάξω γιατί σύντομα θα μένει μόνος. Τρώμε κοτόπουλο, αλλά αυτό είναι το σωστό φαγητό για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Εγώ είμαι το αφεντικό στο διαμέρισμα, άρα πρέπει να… πηγαίνει με το μενού μου.

Είμαι πραγματικά ευτυχισμένος που είναι εδώ. Ξέρω πόσο άσχημο μπορεί να είναι στην Κύπρο με μερικές ομάδες. Αν θα μπορούσα να φέρω όλους τους φίλους μου που αγωνίζονται στην Κύπρο στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα το ήθελα. 

Ίσως αφού ξεκινήσαμε να παίζουμε καλά, άλλες ομάδες θα κοιτάξουν για παίκτες από την Κύπρο. Υπάρχουν κάποιοι πολύ καλοί παίκτες εκεί. 

Τι θα συμβεί την ημέρα που θα τεθούμε αντιμέτωποι; Ίσως βάλω κάτι στο φαγητό του! 

Είναι ένας παίκτης που κάθε αντίπαλος πρέπει να ανησυχεί. Πολύ καλός στις στημένες φάσεις, με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Μπορεί να κάνει τη… ζημιά σε οποιαδήποτε άμυνα. 

Αλλά για τα 90 λεπτά που θα είμαστε αντίπαλοι, δεν με νοιάζει αν είναι συγκάτοικός μου ή όχι. 

Αν έρθει για μια… κόντρα, θα τον βγάλω νοκ άουτ!

Δεν με έχει κερδίσει ποτέ και μου είπε ότι θα αλλάξει αυτό, αλλά δεν το  βλέπω να συμβαίνει με την απόδοση που έχει φέτος η St Mirren».

-Ο Στέλιος θα ήθελε μία μέρα να αγωνιστεί στην Εθνική Κύπρου και πιστεύει ότι βοηθώντας τη St Mirren να κερδίσει την άνοδο στην Premiership, θα του δοθεί η ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρό του, το καταληκτικό σχόλιο από τον σκωτσέζο συνάδελφο.

Στην ελληνική ταβέρνα ΓΙΑΜΑΣ στη Γλασκώβη, Δημητρίου και Φροξυλιάς έσπασαν πιάτα για τους σκοπούς της συνέντευξης, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες!