"Αντίο... στον πρώτο Ενωσίτη που κλήθηκε στην Εθνική"

Συντετριμμένο όλο το Παραλίμνι, με τον αδόκητο χαμό του Ανδρέα Κωνσταντίνου. Η διοίκηση της Ένωσης εξέδωσε δελτίο Τύπου με αφορμή τον θάνατο του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της.

Αναλυτικά:

Τα ξημερώματα έχασε τη μάχη με τη ζωή σε ηλικία 66 χρόνων (23/05/1949) ο Ανδρέας Μ. Κωνσταντίνου, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Σωματείου μας. Ο μακαριστός Ανδρέας ήταν αναμφισβήτητα και θα παραμείνει στην αιωνιότητα ως μια από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του Σωματείου μας, της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου.

Ο Αντρέας Μιχαήλ Κωνσταντίνου ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα τον πρώτο επίσημο αγώνα που αγωνίστηκε η ΕΝΠ στα πρωταθλήματα της ΚΟΠ. Ήταν το 1965 και η ομάδα αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα Β' Κατηγορίας με προπονητή τον Κόκο Οικονόμου. Πριν από το 1965 και συγκεκριμένα στα παιδικά του χρόνια ο Αντρέας αγωνιζόταν με την ομάδα της Ένωσης στο Αγροτικό επαρχιακό πρωτάθλημα.

Τα 15 συνολικά χρόνια της παρουσίας του σε επίσημους αγώνες καταξιώθηκε ως ένας δυναμικός κεντρικός επιθετικός, φίλος με τα αντίπαλα δίκτυα, με αποκορύφωμα την κλήση του στην Εθνική Ομάδα. Πρώτος του διεθνής αγώνας αυτός με την τότε Σοβιετική Ένωση στην Μόσχα την περίοδο 1970-71 με τον αγώνα να τελειώνει με 6-1 και προπονητή της Εθνικής μας τον Wood. Ο Αντρέας ήταν ουσιαστικά ο πρώτος Ενωσίτης ποδοσφαιριστής που κλήθηκε στην Εθνική ομάδα της Κύπρου.

Εκτός από τις διεθνείς του συμμετοχές ο Αντρέας κατέχει και ένα άλλο σημαντικό ρεκόρ. Είναι ο ένας από τους επτά στο σύνολο Ενωσίτες που σκόραραν σε επίσημο διεθνή επί σωματειακού επιπέδου αγώνα. Ήταν 16 Σεπτεμβρίου 1975 και συγκεκριμένα στον επαναληπτικό του πρώτου γύρου του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με αντίπαλο την MSV DUISBURG της τότε Δυτικής Γερμανίας. Τελικό αποτέλεσμα 3-2 για τους Δυτικογερμανούς με τον Αντρέα να σκοράρει στο 19ο λεπτό και να ισοφαρίζει προσωρινά σε 1-1.   

Ο Ανδρέας ήταν παρόν στους τελικούς του 1974 και του 1975, ενώ ήταν βασικότατο στέλεχος και από τους αρχισκόρερ της μεγάλης Ένωσης των Πλούσκαλ και Κολοκούδια τη δεκαετία του ’70. Τελευταία του χρονιά η περίοδος 1978-79 με αρχικά προπονητή τον Μίρκα και μετέπειτα τον Θεόδωρο Κολοκούδια.

Ας είναι ελαφρό το χώμα που θα σε σκεπάσει αγαπητέ Ανδρέα.

ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ!