(Ανάλυση) Η ομάδα πίσω από τον Σάββα

Τα φώτα της δημοσιότητας, ίσως και δικαιολογημένα, πηγαίνουν στους άμεσους πρωταγωνιστές που είναι οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής. Παρόλα αυτά, τα όσα βλέπει κανείς μέσα στον αγωνιστικό χώρο είναι το αποτέλεσμα μιας συλλογικής δουλειάς που γίνεται καθημερινά στις προπονήσεις από κάποιους αφανείς ανθρώπους ενός τεχνικού επιτελείου που βρίσκονται μακριά από αυτά…

Η αγωνιστική βελτίωση λοιπόν της Νέας Σαλαμίνας δεν είναι προϊόν μόνο της ποιότητας των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων αλλά το συνεπακόλουθο της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται από τους ανθρώπους που στελεχώνουν τον Σάββα Πουρσαϊτίδη.

Εκτός από την εφορία που κάνει από τη μεριά της μπόλικη δουλειά ανιδιοτελώς, επιβάλλεται να γίνει και ιδιαίτερη μνεία επίσης για τους συνεργάτες του ελλαδίτη τεχνικού. 

Κωνσταντίνος Μηνά (Α’ βοηθός): Στο πρόσφατο παρελθόν δούλεψε στην ομάδα επί καιρό Στάικου Βεργέτη. Παρότι η παρουσία του δεν ανταμείφτηκε με την ανάλογη αγωνιστική επιτυχία εντούτοις όλοι είχαν να λένε για τον επαγγελματισμό, την σοβαρότητα και τον τρόπο δουλειάς του. Αναγνωρίζοντας τις ικανότητές του επέστρεψε και τα όσα προσφέρει αρχίζουν να αποφέρουν καρπούς. Όντας λάτρης της λεπτομέρειας και νεαρός ηλικιακά έδεσε μεμιάς με τον  Σάββα Πουρσαϊτίδη και τα αποτελέσματα φαίνονται αφού αποτελούν ένα αρμονικό δίδυμο στον πάγκο. 

Χριστόδουλος Χριστοδούλου (Β’ βοηθός και αναλυτής): Ήταν και στην Κ19 και γνωρίζει από πρώτο χέρι το αγωνιστικό επίπεδο και την ποιότητα των βεναμιν του ρόστερ.  Όλοι όσοι κλήθηκαν ν’ αγωνιστούν πήγαν περίφημα και αυτό αν μη τι άλλο είναι η συνέχεια της εξαιρετικής μέσα από κάθε άποψη δουλειάς του.  Πλέον σε ρόλο βοηθού-αναλυτή έρχεται να προσθέσει την άψογη συνεργία με τον  Σάββα Πουρσαϊτίδη. Πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων  η ομάδα δεν πιάστηκε αδιάβαστη. 

Λουκάς Ζένιου (προπονητής φυσικής κατάστασης): Ξέχωρα από την ποιότητα του ρόστερ ή τα αποτέλεσμα της ομάδας, ουδείς δεν έχει να πει κακό λόγο για την φυσική κατάσταση των ερυθρολεύκων. Η δουλειά του φαίνεται ξεκάθαρα από την ατομική βελτίωση μερικών ποδοσφαιριστών αλλά και το –νεύρο- που βγάζει η ομάδα ακόμη και σε στιγμές που αυτονόητα υπάρχει κόπωση. Μόνο και μόνο που δεν ήταν αυτός που επιμελήθηκε το βασικό στάδιο προετοιμασίας υποδηλώνει το πόση δουλειά έριξε για να φέρει τους ποδοσφαιριστές σε αυτό το σημείο. 

Χρίστος Γιούκβιετ (προπονητής τερματοφυλάκων): Η αγωνιστική παρουσία του Ρόπερτ Βεσελόφσκι και των υπόλοιπων τερματοφυλάκων πιστοποιεί το αξιόλογό του έργο. Ο Σλοβάκος είναι από τους πιο σταθερούς και ικανούς τερματοφύλακες του πρωταθλήματός μας και αυτό σαφώς οφείλεται και στον προπονητή τερματοφυλάκων.

Ξενοφών Ονησιφόρου (Team manager): Μπορεί να είναι νεαρός αλλά έχει καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να αφήσει το στίγμα του στο ερυθρόλευκο αποδυτήριο. Κάνει εξαιρετική δουλειά από το πόστο του team manager ο Ξενοφών. Είναι ο άνθρωπος που… φροντίζει για όλα καθημερινά.