Επισκέφτηκαν τον ΠτΔ

Επισκέφτηκαν τον ΠτΔ στο Προεδρικό Μέγαρο oι ηγεσίες της ISSF και της ΣΚΟΚ έγιναν δεκτές 
από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η ηγεσία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής ISSF, που βρίσκεται στην Κύπρο για τη διοργάνωση των αγώνων του τρίτου Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο και αξιωματούχους της ΣΚΟΚ, είχαν σήμερα (σ.σ. χθες) συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο.
Στην αποστολή της ISSF, πέρα από τον πρόεδρο Ολεγκάριο Βάσκες Ράνα και τον γ. γραμματέα Φρανς Σράϊπερ συμμετείχαν επίσης. Ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, καθώς και της αντίστοιχης Ρωσικής, Βλαδιμίρ Λίσιν, και ο πρόεδρος της Παναμερικανικής Συνομοσπονδίας Κάρλος Σίλβα Μοντερόζο. Στη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος της ISSF ενημήρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την προρεία των αγώνων και τον ευχαρίστησε για την ευγενή χειρονομία του να θέσει την όλη διοργάνωση υπό την υψηλή προστασία του, δείχνοντας έτσι τη στήριξη που παρέχει στην κυπριακή σκοποβολή και στον αθλητισμό γενικότερα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καλωσόρισε τους ηγέτες της παγκόσμιας σκοποβολής και τους  ευχαρίστησε που για μια ακόμα φορά εμπιστεύτηκαν στην Κύπρο μια από τις κορυφαίες παγκόσμιες διοργανώσεις της ISSF, δηλώνοντας ταυτόχρονα τη διακηρυγμένη θέση του για συνεχή στήριξη της σκοποβολής και των ολυμπιακών ιδεωδών. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ Δημήτρης Λόρδος μαζί με τον πρόεδρο της ISSF, ενημέρωσαν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, για τις επόμενες κορυφαίες σκοπευτικές διοργανώσεις που έχουν αναληφθεί από την Κύπρο, που είναι τοι Τελικοί του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον ερχόμενο Οκτώβριο και άλλο ένα Παγκόσμιο Κύπελλο το 2016, πριν από τους Ολυμπιακούς του Ρίο. 
Όλοι οι ξένοι επισκέπτες, διαβεβαίωσαν τον Κύπριο Πρόεδρο ότι η Κύπρος αποτελεί για τον κόσμο της παγκόσμιας σκοποβολής προσφιλή προορισμό και ευχήθηκαν όπως μέχρι την επόμενη επίσκεψή τους, να εξευρεθεί μια δίκαιη λύση για το κυπριακό πρόβλημα και η χώρα να επανενωθεί, κάτι που και ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι είναι και δική του επιθυμία και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται συνεχώς.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπείες της ISSF και της ΣΚΟΚ, επισκέφθηκαν το Ολυμπιακό μέγαρο και είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο Ουράνιο Ιωαννίδη το γ.γ. Χαράλαμπο Λόττα και τη γενική διευθύντρια Όλγα Πιπερίδου.