Η «Μάχη της Κρήτης»

Ένα χάλκινο μετάλλιο ήταν ο τελικός απολογισμός της κυπριακής αποστολής, που συμμετείχε στους Πανελλήνιους Αγώνες Σκοποβολής για το «Κύπελλο Μάχης της Κρήτης», οι οποίοι έγιναν στο εθνικό σκοπευτήριο Χανίων. «Χάλκινος» νικητής ήταν ο διεθνής σκοπευτής μας του τραπ Άδωνης Μυλωνάς, ο οποίος πέρασε στον ημιτελικό με το ψηλότερο αποτέλεσμα (114/125) και στη συνέχεια, με 9/15 αγωνίστηκε στον μικρό τελικό με αντίπαλο τον Ανάργυρο Τζινάκο Σκοπευτικού Ομίλου Γυθείου, τον οποίο κέρδισε μετά από αγώνα σιουτ οφ, αφού οι δυο αθλητές ισοβάθμησαν με 10/15. «Χρυσός» νικητής ήταν ο Βασίλειος Μπουντούρης του Σκοπευτικού Ομίλου Χαλκίδας και «αργυρός» ο Βασίλης Σοφιανόπουλος του Σκοπευτικού Ομίλου Δωδεκανήσου. Από κυπριακής πλευράς, στον τελικό του τραπ αγωνίστηκε και ο Αδάμος Σελίπας (109/125), ο οποίος τελικά κατέλαβε την πέμπτη θέση. Οι υπόλοιποι Κύπριοι σκοπευτές στο τραπ πέτυχαν τα ακόλουθα αποτελέσματα και θέσεις:

9.  Αγαθόπουλος Πασχάλη    104/125
12. Κώστας Τάττης        100/125
15. Πέτρος Ανδρέου           99/125
20. Γιώργος Έλληνας          96/125

Στο σκητ, όπου κέρδισε ο Γιώργος Σαλαβαντάκης του ΒΑΡΔΑ και αφιέρωσε τη νίκη του στον αείμνηστο Λάκη Ψημολοφίτη, τη δεύτερη και τρίτη θέση κατέλαβαν οι αθλητές της Σκοπευτικής Λέσχης Κρήτης Θεόδωρος Περατικός και Νικόλαος Μαυρομμάτης, ενώ από κυπριακής πλευράς ο Τάσος Χαπέσιης πήρε την έκτη θέση με 111/125 και 11/15 στον ημιτελικό. Ο Χάρης Αντωνιάδης με 86/125 περιορίστηκε στην 28η θέση.

Τόσο κατά την έναρξη των αγώνων, όσο και στην τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές, τηρήθηκε σιγή στην μνήμη του τέως προέδρου της ΣΚΟΛΕΥ και της ΣΚΟΚ αείμνηστου Λάκη Ψημολοφίτη. Στη διάρκεια της τελετής, η Σκοπευτική Οργάνωση Λευκωσίας απένειμε τιμητικές πλακέτες στο αδελφό σωματείο του ΒΑΡΔΑ Χανίων, που ήταν και ο διοργανωτής των αγώνων, στη Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδας και στον πρόεδρό της κ. Παύλο Κανελλάκη.