Το Μέντεμπλικ τους δίδαξε πολλά

Επέστρεψαν οι ιστιοπλόοι Παναγιώτης Ιορδάνου και Μιχάλης Παναγιώτου που μετείχαν  στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα LaserStandard και LaserRadial (U21) που έγινε στην πόλη  Μέντεμπλικ της  Ολλανδίας  από τις 17 μέχρι τις 22 Αυγούστου 2015. 

Οι δυο νεαροί ιστιοπλόοι που μετείχαν  στην κατηγορία  LaserStandard, είχαν να επιτελέσουν μια πολύ δύσκολη αποστολή, αφού συναγωνίστηκαν τους καλυτέρους αθλητές στην κατηγορία. 
Μέσα από τη συμμετοχή,μέτρησαν δυνάμεις  και ταυτόχρονα διαπίστωσαν τα σημεία όπου χρειάζονται περεταίρω δουλειά. 
Ο Παναγιώτης Ιορδάνουκατατάγηκεστη θέση 42 στον αργυρό στόλο ενώ ο Μιχάλης Παναγιώτουστη θέση 75.Στον συγκεκριμένο στόλο μετείχαν  77 αθλητές. Στο χρυσό στόλο μετείχαν 78 αθλητές.
Ο προπονητής των αθλητών Σωκράτης Ιορδάνου εκτιμά την παρουσία στη διοργάνωση «Κρίνοντας  την παρουσία μας στη διοργάνωση θα μπορούσαμενα πούμε καταρχήν   ότι μπορούσαμε να πάμε καλύτερα.Ειδικότερα θα λέγαμε τα εξής:Οι αθλητές μας  δενυστερούνσε τίποτα σε  τεχνική και τακτική κατάρτιση από τους άλλους αθλητές. Εκεί που  θέλουν δουλειά είναι στη δύναμη και στη φυσική κατάσταση. Θα δουλέψουμε  για τη βελτίωση των δυο τομέων.   
Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι οι δυο αθλητές μας παρουσιάστηκανσε ένα βαθμό κουρασμένοι   γιατί είχαν προηγηθεί τα πρωταθλήματα στην Κύπρο. Επίσης οι διαδρομέςήτανδιάρκειαςμιαςώρας καιδέκαλεπτών ενώ στην  Κύπροεμείς κάνουμε διαδρομέςσαράνταλεπτών.  Αυτό ήταν κάτι που δεν το γνωρίζαμε και το πληροφορηθήκαμε όταν πήγαμεεκεί.
Όσοναφορά τα αποτελέσματα αρκεί νααναφέρωότι η Γερμανία με 24 αθλητές δεν ανέβηκε πάνω από την ένατη θέση, η οικοδέσποινα Ολλανδία  με 10 αθλητές  έφθασε μέχρι την εντέκατη, ενώ χώρες όπως η Ιταλία και η Γαλλία  που αποτελούν μεγάλες ιστιοπλοϊκές δυνάμεις  με 11 και 6 αθλητές αντίστοιχα έφθασαν μέχρι την 15η και 17η θέση αντίστοιχα. Επίσης έχουμε παρατηρήσει ότι η διοργάνωση των αγώνων σε αρκετά σημεία δενήταν στο σημείο που περιμέναμε».