Σε νέο Diamond League πάει ο Παρέλλης!

Μετά τη σπουδαία 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η χρονιά για τον Κύπριο δισκοβόλο ολοκληρώνεται στο στάδιο Letzigrund της Ζυρίχης

Μερικές μέρες αναβολή θα χρειαστεί να πάρει η… ξεκούραση για τον Απόστολο Παρέλλη, αφού ο Κύπριος δισκοβόλος προσκλήθηκε για να αγωνιστεί την Πέμπτη 3 Αυγούστου στο τελευταίο Diamond League της χρονιάς, στο στάδιο Letzigrund της Ζυρίχης στην Ελβετία.

Η σπουδαία 6η θέση που πήρε ο Απόστολος στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Πεκίνο, αλλά και οι εξαιρετικές του εμφανίσεις τους τελευταίους μήνες, τον καθιέρωσαν στην ελίτ του αγωνίσματος, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι οι διοργανωτές των Diamond League τον προσκαλούν πλέον στη σημαντική διοργάνωση.

Τα Diamond League είναι μια ετήσια σειρά αγώνων στίβου, που λαμβάνουν χώρα σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο και στα οποία συμμετέχουν οι κορυφαίοι αθλητές του στίβου, μόνο μετά από πρόσκληση. Ο Παρέλλης συμμετείχε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε Diamond League τον περασμένο Μάιο στη Σανγκάη, ακολούθως αγωνίστηκε τον Ιούλιο στο Λονδίνο και τώρα θα μετάσχει στον αγώνα της Ζυρίχης.

Το αγώνισμα της δισκοβολίας θα ξεκινήσει στις 18:55 (ώρα Κύπρου) και σε αυτό θα λάβουν μέρος εννιά αθλητές, ανάμεσα τους και οι τρεις νικητές του Πεκίνου, οι Πολωνοί Piotr Malachowski (χρυσός) και Robert Urbanek (χάλκινος), καθώς και ο Βέλγος Philip Milanov (αργυρός). Θα λάβουν μέρος επίσης οι Vikas Gowda (Ινδία), Christoph Harting (Γερμανία), Gerd Kanter (Εσθονία), Jason Morgan (Τζαμάικα) και Martin Wierig (Γερμανία).

«Μετά το Πεκίνο είχα σκοπό να ξεκουραστώ, όμως στη διάρκεια της πτήσης της επιστροφής έλαβα μήνυμα ότι με αποδέχτηκαν στο τελικό Diamond League στη Ζυρίχη. Είναι μια καλή ευκαιρία για να λάβω μέρος σε έναν σημαντικό τελικό, είμαι καλά αγωνιστικά και δεν έχω να χάσω κάτι αν μεταφέρω την ξεκούραση μου κατά 3-4 μέρες πιο μετά», λέει ο Παρέλλης για την απόφαση του να αγωνιστεί στην Ελβετία. «Μετά τη Ζυρίχη θα ξεκουραστώ για περίπου τρεις εβδομάδες και ακολούθως θα αρχίσω προετοιμασία για τη νέα χρονιά, που είναι Ολυμπιακή», συμπλήρωσε.