3η σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιλιάρδου η Εθνική Κύπρου

Τι και αν όλοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, την καλαθόσφαιρα και πιο γενικά με τα δημοφιλή ομαδικά ή ατομικά αθλήματα. Που και που είναι καλό να δείχνουμε λίγο ενδιαφέρων και σε αλλά αθλήματα όπως το μπιλιάρδο.

Την περασμένη βδομάδα η Εθνική Κύπρου οκτάμπαλου μπιλιάρδου κατάφερε να κατακτήσει την τρίτη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κατηγορίας Β’, που διεξήχθη στην Αγγλία και πιο συγκεκριμένα στο Μπλάκπουλ.

Να τονίσουμε ότι αυτή ήταν η πρώτη συμμέτοχη της Εθνικής Ομάδας Κύπρου σε τέτοιου είδους μεγάλης διοργάνωσης. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι έστω και μέσο του μπιλιάρδου κάποια παιδιά τίμησαν την χώρα τους με τον καλύτερο τρόπο και έκαναν την Κύπρο γνωστή στον ευρωπαϊκό χώρο του μπιλιάρδου.

Να αναφέρουμε επίσης  ότι στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, συμμετείχαν και κάποιοι από τους κορυφαίους παίκτες του μπιλιάρδου στον κόσμο. Για την ιστορία, νικήτρια του τουρνουά ήταν η Αγγλία όπου επικράτησε στον τελικό του Μαρόκο.

Την Εθνική ομάδα Κύπρου αποτελούσαν οι Χρίστος Χρυσάνθου, Γιώργος Τριφυλλής, Benjamin Becker, Chris Καβαλιέρος, Αντρέας Γεωργίου και ο αρχηγός της αποστολής Βαγγέλης Μέρτακας. Να πούμε ένα τεράστιο μπράβο σε όλα τα παιδιά που συνείσφεραν για αυτή την μεγάλη  επιτυχία!

Αποτελέσματα
Κύπρος – Γαλλία                                     3 - 12
Κύπρος – Αγγλία                                     6 – 9
Κύπρος – Σκωτία                                     9 – 6
Κύπρος – Πορτογαλία                            4 – 11
Κύπρος – Μαρόκο                                   9 – 6
Κύπρος – Βέλγιο                                      8 – 7
Κύπρος – Αγγλία (ημιτελικός)               2 – 8