Πρωταθλητής εφήβων ο Ταλιώτης

Στο Εθνικό Πρωτάθλημα εφήβων που διεξήχθη σήμερα 21/10/17 στη Λεμεσό, ο Ταλιώτης Αλέξανδρος στέφθηκε Πρωταθλητής, νικώντας 15-12 τον συναθλητή του Ιωάννου Γιώργο του ομίλου ξιφασκίας ΜΟΝΟΜΑΧΟΙ Λευκωσίας.

Τις 3ες θέσεις μοιράστηκαν οι αθλητές Θεοχάρους Αλέξανδρος και Παπαχαριδήμου Φειδίας του σωματείου ξιφασκίας Λεμεσού. 

Απόντες από τους αγώνες οι αθλητές των σωματείων Λευκωσίας, Ακαδημίας Ξιφασκίας και Κοσμόπολης, που δυστυχώς οι διοικούντες των σωματείων αυτών έχουν «φορτώσει» τις προσωπικές τους διαφορές με την ομοσπονδία στους αθλητές, με αντίκτυπο τις αγωνιστικές τους συμμετοχές, αφού τηρούν στάση αποχής από όλα τα Εθνικά Πρωταθλήματα.

24ος ο Τοφαλίδης στο Κάιρο
Εξαιρετική εμφάνιση του Αλέξανδρου Τοφαλίδη στην Αίγυπτο, όπου κατέλαβε την 24η θέση, χάνοντας τον αγώνα για τη 16άδα με 15-11 από τον Ιταλό AVOLA Giorgio  νούμερο 8 στον κόσμο. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Α’ κατηγορίας, όλα τα μεγάλα ονόματα ήταν εκεί. Ο Άλεξ πέρασε από τον προκριματικό γύρο με 5 νίκες και 1 ήττα. Απέκλεισε εύκολα τον Γερμανό BRAUN Fabian και στη συνέχεια τον Ρώσο RIGIN Dmitry με 15-14. Η υπερπροσπάθειά του όμως του στοίχισε τον επόμενο αγώνα, όπου ενώ είχε προηγηθεί με 10-7, τελικά η κούρασε τον επηρέασε και δεν τα κατάφερε. Επόμενος σταθμός για τον Άλεξ, εάν βρεθούν οι οικονομικοί πόροι, θα είναι το Τόκυο στις 10/11/17.

Δελτίο Τύπου ΚΟΞ