Στήθηκε γιορτή στο Λυθροδόντα

Το κοινοτικό συμβούλιο και οι κάτοικοι του Λυθροδόντα ετοίμασαν μια ζεστή υποδοχή στους αθλητές και διοργανωτές του Cyprus Sunshine Cup το Σάββατο (28/02), υποδεχόμενοι την 3η μέρα της διοργάνωσης. Οι κορυφαίοι αθλητές ορεινής ποδηλασίας του κόσμου ρίχτηκαν στην απαιτητική και ανηφορική διαδρομή των 44 χλμ. που ξεκινούσε από την πλατεία του χωριού, ανέβαινε προς το Δάσος Μαχαιρά και κατέληγε πίσω στο Λυθροδόντα για τον τερματισμό.

Ο Τσέχος Jan Skarnitzl κέρδισε το 3ο stage στην κατηγορία ανδρών και η Ελβετίδα Jolanda Neff στην αντίστοιχη γυναικεία, όμως μπαίνοντας στην τελευταία μέρα του αγώνα την Κυριακή (01/03) η πρωτιά στη γενική κατηγορία έμεινε αναλλοίωτη: Στη γενική κατάταξη πρώτος παραμένει ο Ελβετός Florian Vogel και στις γυναίκες η Annika Langvad από τη Δανία.

Γιορτινή ατμόσφαιρα
Το κοινοτικό συμβούλιο και οι κάτοικοι του Λυθροδόντα αγκάλιασαν όπως κάθε χρόνο τη διοργάνωση, ετοιμάζοντας μια εξαιρετική ημέρα για τους ξένους και ντόπιους επισκέπτες. Η πλατεία του χωρίου γέμισε με εκατοντάδες κόσμο, που απολαύσαν μουσική και γεύτηκαν διάφορα εδέσματα στα κάρβουνα, περνώντας έτσι ένα όμορφο πρωινό του Σαββάτου. Σ΄ αυτό βοήθησε και ο εξαιρετικός καιρός, με τον ήλιο να θυμίζει Άνοιξη.

Τα αποτελέσματα της 3ης ημέρας
Στην κατηγορία των ανδρών ο Τσέχος Jan Skarnitzl με χρόνο 1 ώρα, 46 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα πήρε την πρωτιά στα 44 χλμ. του Λυθροδόντα, πέντε δευτερόλεπτα μπροστά από τον Βραζιλιάνο Henrique Avancini και 17’’ μπροστά από τον Ελβετό Florian Vogel. Ο τελευταίος, όμως, παραμένει στην κορυφή της γενικής κατάταξης, 11 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Stephane Tempier που ακολουθεί.

Στην κατηγορία των γυναικών η Jolanda Neff πήρε την πρώτη θέση της ημέρας, με χρόνο 2 ώρες και 5 δευτερόλεπτα, τερματίζοντας 45 δευτερόλεπτα μπροστά από τη Annika Langvad. Παρά την άνετη επικράτηση της Neff, η Langvad την κράτησε πίσω της στη γενική κατάταξη, έχοντας αέρα 37 δευτερολέπτων από τη Ελβετίδα.

Η τελευταία μέρα
Μετά τα 5,6 χλμ. ατομικής χρονομέτρησης της Πέμπτης, τα 55 χλμ. της Παρασκευής και τα 44 χλμ. του Σαββάτου, την Κυριακή 1η Μαρτίου ολοκληρώνεται το Cyprus Sunshine Cup 1 με την πιο εντυπωσιακή διαδρομή του αγώνα. Στην περιοχή Μάντρα του Καμπιού, έξω από τους Καπέδες, θα διεξαχθεί η επαναλαμβανόμενη κυκλική διαδρομή 5,6 χλμ. σε μια πανέμορφη τοποθεσία, που λόγω και του format του δίνει την ευκαιρία στους θεατές να απολαύσουν αρκετό θέαμα. Αυτό επειδή οι κορυφαίοι ποδηλάτες του κόσμου θα επαναλάβουν αρκετές φορές τη διαδρομή, οι άνδρες πέντε για να συμπληρώσουν 28 χιλιόμετρα και οι γυναίκες τέσσερις για να καλύψουν 22,4 χιλιόμετρα.

Πέρα από τους ημερήσιους νικητές, οι ποδηλάτες στις διάφορες κατηγορίες (ανδρών, γυναικών, masters, εφήβων) με τον καλύτερο συνολικό χρόνο και από τις τέσσερις μέρες, θα αναδειχθούν νικητές του Cyprus Sunshine Cup 1.

Το μονοήμερο Sunshine Cup 2-Αμαθούντα θα λάβει χώρα στις 8 Μαρτίου στον αρχαιολογικό χώρο, δίπλα από τη θάλασσα.

Οι υποστηρικτές
Το Cyprus Sunshine Cup υποστηρίζεται από τον ΚΟΤ, τον ΟΠΑΠ, τον ΚΟΑ και την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας. Χορηγοί είναι η Ασφαλιστική Atlantic και η Ελληνική Τράπεζα. Υποστηρικτές είναι η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, ο Δήμος Λευκάρων και οι Κοινότητες Λυθροδόντα και Καπέδων. Υπηρεσίες διάσωσης και πρώτων βοηθειών παρέχονται από το ΕΤΕΑ, ενώ προμηθευτές είναι η Shimano και η Ballan Sports Wear.

* Για περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα, στο cyclingcy.com και στο Facebook της διοργάνωσης.