Στήριξη από FIBAEUROPE

Ο Πάρις Παπαέλληνας εκπροσώπησε την ΚΟΚ στη συνάντηση με την Επιτροπή Μικρών Κρατών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στο Μόναχο

Στο Μόναχο βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος του Κεραυνού Πάρις Παπαέλληνας, παρευρισκόμενος στη συνεδρίαση των Μικρών Κρατών μελών της FIBAEurope. Ο κ. Παπαέλληνας, εκπροσωπώντας την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, είναι μέλος της Επιτροπής των μικρών κρατών, η οποία συνεδρίασε έπειτα από αρκετό καιρό υπό την εποπτεία της FIBAEurope. Στη συνεδρίαση της Δευτέρας (20/4/15) οι μικρές σε πληθυσμό χώρες της Ευρώπης είχαν την ευκαιρία να θέσουν επί τάπητος τα προβλήματα που τις απασχολούν, να συζητήσουν προσωπικά με τον πρόεδρο της FIBAEurope, ΤουργκάιΝτεμιρέλ και τον γενικό γραμματέα Καμίλ Νόβακ και να πάρουν τις υποσχέσεις για παροχή κάθε δυνατήςστήριξης, ούτως ώστε η καλαθόσφαιρα να ξαναγνωρίσει ανάπτυξη.

«Ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία να συζητήσουμε με τους ανθρώπους που μας συνδέει η αγάπη μας για την καλαθόσφαιρα, λύσεις για την πρόοδο του αθλήματός μας. Η συνεδρίαση αυτή έγινε μετά από αρκετό μεγάλο διάστημα και η δικιά μας επιτροπή εκπροσωπεί ουσιαστικά και τις 15 χώρες, που λογαριάζονται ως μικρές πληθυσμιακά. Ήταν πάρα πολύ σημαντικό το ότι είχαμε προσωπικές επαφές με τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της FIBAEurope, οι οποίοι έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον για να στηρίξουν περαιτέρω την ανάπτυξη της καλαθόσφαιρας στις χώρες μας. Δόθηκε μάλιστα βεβαίωση για οικονομική και άλλη στήριξη στα αναπτυξιακά προγράμματα της Ομοσπονδίας και τη βελτίωση των υποδομών», μας ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο Πάρις Παπαέλληνας και πρόσθεσε: 

«Μας έγινε ενημέρωση και για άλλα θέματα, όπως τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, το 3x3 κι άλλες διοργανώσεις, ενώ αυτά που συζητήσαμε σε βάθος και ανταλλάξαμε απόψεις, ήταν το ότι χάσαμε μία φουρνιά παικτών όλες οι μικρές χώρες, από το άνοιγμα των συνόρων και την ελεύθερη συμμετοχή Ευρωπαίων παικτών και άρα θα πρέπει να βρούμε λύσεις τώρα για την ανάπτυξη των δικών μας παικτών. Επίσης, μιλήσαμε για την ανάπτυξη και βελτίωση των προπονητών μας και των διαιτητών μας. Ήταν στα σίγουρα μία πολύ σημαντική συνάντηση, από τη στιγμή δε που είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με την ηγεσία της FIBAEurope, η οποία έδειξε ενδιαφέρον στήριξης των προσπαθειών μας».