Οι Ελβετοί έκαναν το ίδιο λάθος... (βίντεο)

Ένα γκολ και... παίρνουν μπρος! Όπως έγινε και στο πρώτο παιχνίδι στην Ελβετία, έτσι και στον επαναληπτικό του «Γκούντισον Παρκ», η Έβερτον βρέθηκε να κυνηγάει, όμως έφερε το ματς τούμπα από το πρώτο ημίχρονο και πανηγύρισε την άνετη πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ με το τελικό 3-1.  

Σχεδόν... αντιγράφοντας το παιχνίδι της περασμένης εβδομάδας, τα «ζαχαρωτά» είχαν διαμορφώσει το 3-1 από το πρώτο μέρος με ανατροπή, όμως, σήμερα δεν δόθηκε συνέχεια στο σκοράρισμα στο δεύτερο 45λεπτο.

Ο Ρομέλου Λουκάκου σκόραρε δις (προτού αποχωρήσει τραυματίας) και τον πλασίωσε ο Μιραλάς.

Νέο λάθος από τον Χάουαρντ στην εστία που μετά την κακή του απόδοση στην ισοπαλία (2-2) του πρωταθλήματος με τη Γουέστ Μπρομ, δέχεται ξανά γκολ για το οποίο έχει ευθύνη.

Το ματς:

Βλέποντας τον... εφιάλτη να έρχεται, αν και έδειχνε να έχει τον έλεγχο, η Έβερτον αποφάσισε να σοβαρευτεί όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ και είδε τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι προτού η Γιούνγκ Μπόις αποκτήσει προβάδισμα δύο τερμάτων! Αρχικά, ο Σανογκό από κοντά έπειτα από νέο λάθος του Χάουαρντ άνοιξε το σκορ στο 13', ενώ, λίγες στιγμές αργότερα, ο Σάτερ είχε κεφαλιά που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι! Ήταν ώρα για τον Ρομέλου Λουκάκου να πάρει... μπρος όπως το έκανε και στο εκτός έδρας ματς και κατάφερε μόνος του να επαναφέρει την τάξη. Ισοφάρισε με πέναλτι που κέρδισε ο Νέισμιθ στο 25' και στη συμπλήρωση του ημιώρου από σέντρα του Γκάρμπατ έκανε την ανατροπή. Το 3-1 του ημιχρόνου διαμόρφωσε ο Μιραλάς παίρνοντας υπέροχη κάθετη του Γκίμπσον.

Η προσπάθεια του Λουκάκου να πετύχει ακόμα ένα χατ-τρικ απέναντι στη Γιούνγκ Μπόις όπως το είχε κάνει στο εκτός έδρας ματς, δεν τελεσφόρησε, αφού αποχώρησε αναγκαστικά λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης, έχοντας παραπονεθεί για μυϊκές ενοχλήσεις. Το έργο του συμπατριώτη του προσπάθησε να συνεχίσει ο Κέβιν Μιραλάς, όμως στο 53' νικήθηκε από τον πορτιέρο της Γιούνγκ Μπόις, Βόλφλι. Δίχως πλέον να αγχώνονται, οι ποδοσφαιριστές του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έπαιξαν πιο ελεύθερα και ο πορτιέρο των Ελβετών είχε την αποστολή να κρατήσει σε... φυσιολογικά επίπεδα το σκορ της ήττας της ομάδας του. Στο 75' ο Κονέ που είχε περάσει στη θέση του Λουκάκου είχε δοκάρι, το δεύτερο του παιχνιδιού μετά από εκείνο του Σάτερ στο πρώτο μέρος για τους φιλοξενούμενους και το πιο ενδιαφέρον στα λεπτά που απέμεναν, ήταν το χειροκρότημα των οπαδών της Έβερτον σε αυτούς της ελβετικής ομάδας για τη στήριξη που της παρείχαν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Έβερτον: Χάουαρντ, Κόουλμαν, Αλκαράθ, Γιαγκέλκα, Γκάρμπατ, ΜακΚάρθι (61' Μπέσιτς), Γκίμπσον, Μπάρι, Μιραλάς, Λουκάκου (49' Κονέ), Νέισμιθ (80' Όσμαν)

Γιούνγκ Μπόις: Βόλφλι, Σάτερ, Βίλοτιτς, Ροσάτ, Λέκιακς (57' Μπούρκι), Σανογκό, Μπερτονέ, Ζάρατε, Κούμπο (76' Αφούμ), Νουτσόλο (68' Γκερντ), Χοαράου

 

Πηγή: england365.gr