Μια ομάδα στο εδώλιο του κατηγορουμένου

Η απαγγελία κατηγοριών εναντίον του Λιονέλ Μέσι βάζει σε δικαστικές περιπέτειες ένα ακόμα μέλος της Μπαρτσελόνα...

Μεγάλος σύλλογος, μεγάλα σκάνδαλα κατά το μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες... Τώρα είναι ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος μάλιστα μπορεί να μπει στη φυλακή, στο παρελθόν ο Ζεράρ Πικέ και ο Αντρές Ινιέστα, ακόμα και ο ίδιος ο σύλλογος έχει μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη... Το περίεργο είναι πως όλες οι παρανομίες έχουν να κάνουν με φοροδιαφυγή... 

Η μεταγραφή του Νεϊμάρ

Χωρίς αμφιβολία η πολύκροτη μεταγραφή του Νεϊμάρ από τη Σάντος στους Καταλανούς (η πιο... βρώμικη στην ιστορία του αθλήματος, όπως έχει χαρακτηριστεί) είναι επί της ουσίας η πιο δύσκολη υπόθεση που έχει να αντιμετωπίσει ο σύλλογος με δεδομένο ότι σε αυτήν εμπλέκονται πρώην και νυν πρόεδρος. Τόσο ο Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, όσο και ο προκάτοχός του, Σάντρο Ροσέλ, έχουν κληθεί να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη για φοροδιαφυγή που αγγίζει τα 13 εκατομμύρια ευρώ. Οι δύο άνδρες είναι αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης που φτάνουν τα επτά χρόνια! 

Τα μπλεξίματα του Νεϊμάρ
Και ο ίδιος ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής έχει τα δικά του... τραβήγματα με τη δικαιοσύνη στην πατρίδα του. Οι αρμόδιες αρχές της Βραζιλίας διέταξαν πριν από μερικές ημέρες  το «πάγωμα» των τραπεζικών λογαριασμών του άσου της Μπαρτσελόνα στους οποίους υπάρχουν καταθέσεις 42 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Νεϊμάρ κατηγορείται για φοροδιαφυγή καθώς από το 2011 έως και το 2013 δεν έιχε δηλώσει έσοδα ύψους 14,3 εκατομμυρών ευρώ.  Οι γονείς του, οι οποίοι εμφανίζονται ως διαχειριστές της περιουσίας του, υποστήριξαν ότι ο Νεϊμάρ δεν έχει διαπράξει κάτι παράνομο.

Για φοροδιαφυγή και ο Μαστσεράνο
Το  Ανώτατο Δικαστήριο της Βαρκελώνης ερευνά την καταγγελία περί φοροδιαφυγής και του Χαβιέρ Μαστσεράνο, ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Οι κατηγορίες αναφέρουν ότι ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής δεν πλήρωσε φόρους και μετέφερε τα δικαιώματά της εικόνας του, σε χώρες με ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση.