Στήνουν ξόβεργα και απειλούν με όπλ...

Άνω - κάτω έγιναν χθες στο Παραλίμνι όταν ομάδα με 4 μέλη ακτιβιστές της οργάνωσης  CABS ( Committee Against Bird Slaughtering)  δύο γυναίκες ηλικίας 21 και 22 χρόνων από τη Βρετανία και δύο άντρες ηλικίας 39 και 45 χρόνων από την Ιταλία  εντόπισαν αριθμό ξόβεργων τοποθετημένα σε δένδρα σε μη περιφραγμένο περιβόλι.

Οι 4 ακτιβστές προσπάθησαν να εισέλθουν στο χώρο αλλά δέχθηκαν απειλές από άτομο το οποίο στη συνέχεια και αφού τους ζήτησε να απομακρυνθούν πήρε το κυνηγετικό του όπλο και πυροβόλησε προειδοποιητικά στον αέρα.

Αργότερα, χθες το βράδυ 50-60 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από τον κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό Αμμοχώστου, διαμαρτυρόμενα για τη δράση στην περιοχή αλλοδαπών μελών ξένης οργάνωσης για την προστασία των πτηνών.

Η Αστυνομία, για το εν λόγω συμβάν γύρω στις 20:50 το βράδυ συνέλαβε 50χρονο εστιάτορα από το Παραλίμνι μετά από μαρτυρία εναντίον του.

Ο 50χρονος ανακρίθηκε γραπτώς και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια ένα κυνηγετικό όπλο και τέσσερα πλήρη φυσίγγια διαμετρήματος «12».

Μόλις έγινε  γνωστό  το περιστατικό της σύλληψης του 50χρονου πολίτες μαζεύτηκαν έξω από τα Γραφεία του ΤΑΕ Αμμοχώστου διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία και τη δράση ξένων ακτιβιστών στην περιοχή τους.

Η διαμαρτυρία έληξε ειρηνικά και χωρίς οποιοδήποτε επεισόδιο.